Pica-štapići koje još niko nije odbio: Ovaj recept će vam postati favorit

Pica-štapići su savršeni izbor kada želite da pripremite nešto ukusno i fino od peciva. Svi uživaju u njima, a dečica ih veoma često žele i na svojim rođendanskim zabavama, tako da su zaista dokazano odlični.

Ovo je jedan od mnogih recepata za pica-štapiće i obožavaćete ga. Spremite se za fantastične slane grisine sa ukusom pice.

Sastojci za pica-štapiće:

Testo:

200 ml mleka
40 g kvasca
2 kašičice šećera
800 g brašna
200 g putera
100 g pavlake ili krem sira
2 jajeta
so

Nadev:

300 g kečapa, blagog ili ljutog
250 g šunke
70 g rendanog kačkavalja
so
pola kašičice origana

Priprema pica-štapića:

U blender stavite kečap, narezanu šunku, naribani sir i sve dobro usitnite. Na kraju umiješajte origano.

Kvasac zdrobite u jednu činiju, pa ga prelijte toplim mlekom. Dodajte šećer i pola kašike brašna, sve promešajte, pa ostavite 15-ak minuta da nadođe.

U drugu činiju stavite brašno, te dodajte kvasac, omekšani puter, jaje i so.

Sve pomešajte, pa dodajte malo krem sira.

Umesite svesu i podelite testo na tri ili četiri dela. Svaki deo poravnajte.

Prvo testo premažite kečapom, pa zatim dodajte iseckanu šunku.

Namazano testo prekrijte drugim, nenamazanim.

Isecite testo na trake širine oko dva do tri prsta.

Svaku traku uvijajte da dobijete spiralu. Dobijene spirale možete prepoloviti ukoliko su vam previše dugačke.

Isto ponovite sa ostala dva testa.

Testo možete premazati umućenim jajem. Dodajte kačkavalj i origano odozgore.

Rernu zagrejte na 220 stepeni i ubacite štapiće da se peku 15-ak minuta.

Prijatno!

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.