Ide voda na usta, fina, hrskava, mirisna, pica s kobasicama, bolja nego u restoranu

Kad nam dosadi „obična“ pica, probajte ovaj delikates koji se lako priprema kod kuće.

Pica sa kobasicama

Sastojci:

180 g svinjske kobasice

4 kriške suve, masne slanine

8 jaja

400 g testa za picu

1 šolja gaude

1/2 šoljice crvenog luka

1/4 šolje peršuna

so, biber

Priprema:

U većem tiganju propržite kobasice, slaninu i luk na umereno visokoj temperaturi. Posle deset minuta izvadite iz tiganja i ostavite na stranu. U tiganju ostavite otprilike kašičicu masnoće koju oslobađaju kobasice i slaninu, pa dodajte umućena jaja, peršun i začine. Promešajte i pržite dva-tri minuta. Testo za picu stavite u kalup, pospite sa pola šolje rendanog sira i pecite u rerni zagrejanoj na 200°C tri do pet minuta dok se sir ne rastopi. Izvadite iz rerne i stavite umućena jaja, kobasice i luk. Pospite slaninom i ostatkom sira. Vratite u rernu i pecite dok se sir ne otopi.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.