logo transparend vojvodina uzivo

Petković: Odluka suda u Uroševcu je korak ka oslobođenju Kurtijevog ekstemiste

BEOGRAD – Odluka tzv. suda u Uroševcu da pripadnika tzv. KBS pusti u kućni pritvor, korak јe ka oslobođenju Kurtiјevog ekstremiste koјi јe želeo da ubiјe Stefana i Miloša na Badnji dan u Gotovuši, dok se Srbima na KiM presuđuju drakonske kazne bez ikakvih svedoka i materiјalnih dokaza, napisao je na svom Tviter nalogu direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković, reagovajući na današnju odluku suda u Uroševcu.

 

Međunarodni predstavnici dužni su da ovaj slučaj prate s najvećom pažnjom i ne dozvole da se krivac za ranjavanje srpske dece izvuče, napisao je Petković.
Osnovno tužilaštvo u Uroševcu zamenilo je meru pritvora merom kućnog pritvora pripadniku KBS Azemu Kurtaju, koji je na Badnje veče pucao na dečake Stefana i Miloša Stojanovića, potvrdio je za Tanjug advokat Miloš Delević.

Azem Kurtaj pucao je na dečake, Stefana i Miloša Stojanovića iz Gotovuše kod Štrpca, na Badnje veče kada su se vraćali iz šume noseći Badnjak. Tom prilikom Stefan je teško pogođen u rame, a Miloš u ruku.

Napadač Azem Kurtaj je ubrzo uhapšen, a takozvana Kosovska policija je tada slučaj okarakterisala kao „pokušaj ubistva“, da bi nedavno tužilac Osnovnog suda u Uroševcu slučaj okvalifikovao je kao „izazivanje opšte opasnosti uz upotrebu oružja“.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.