Petković: Kurti nervozan, koristi isti rečnik kao i opozicija u Beogradu

Petar Petković
BEOGRAD – Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je danas da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti „mnogo nervozan“ jer je u današnjoj izjavi pomenuo reč kapitulacija i primetio da on „koristi isti rečnik kao i opozicija u Beogradu“.

Petković je u objavi na svom Tviter nalogu poručio da je narod uz predsednika Srbije Aleksandra Vučića. „Mnogo je nešto Aljbin Kurti nervozan kad pominje kapitulaciju. Gle čuda, koristi isti rečnik kao i opozicija u Beogradu! Na žalost i Boška i gospođe Stamenkovske i Miloša Jovanovića i Kurtija, Srbija neće kapitulirati, a oni samo neka se udružuju protiv Vučića! Narod je uz njega“, napisao je Petković.

Kurti je ranije danas ponovio stav da do pune normalizacije odnosa Beograda i Prištine može doći samo uz „obostrano priznanje“. Govoreći o narednom sastanku sa Vučićem 18. marta u Skoplju on je izneo mišljenje da je simbolično to što ih šef diplomatije EU zove u Severnu Makedoniju, gde je 1999. godine potpisan Kumanovski sporazum, koji je nazvao „kapitulacijom Miloševićeve Jugoslavije“.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.