Pećinci: Usluga socijalne zaštite za osetljive grupe

PEĆINCI – Na završnoj konferenciji projekta Nemačko-srpske razvojne saradnje „Usluge socijalne zaštite za osetljive grupe“ održanoj početkom marta, koji sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, prezentovani su, između ostalog, i rezultati uspostavljanja novih usluga, kao što je Terenski saradnik koja je uspostavljena u oktobru prošle godine.

Među pet najreprezentativnijih pružaoca usluga našao se i pećinački Centar za socijalni rad, a po rečima direktorke ove ustanove Biljane Jovičić usluga terenskog saradnika za cilj je imala dosezanje do marginalizovanih društvenih grupa, pružanje materijalne i psihosocijalne usluge.

„Uvođenjem ove usluge direktnu korist imala su staračka i samačka domaćinstva, osetljive grupe, hronično obolela lica, materijalno neobezbeđena lica i lica bez porodične podrške, kojima smo isporučili medicinska pomagala kao što su ortopedska pomagala, aparati za merenje nivoa šećera u krvi, aparati za merenje pritiska, hodalice i invalidska kolica, u zavisnosti od njihovih potreba. Takođe, usluga je podrazumevala i pomoć prilikom odvođenja kod lekara, nabavci lekova i slično. Svu opremu koju smo isporučili našim korisnicima obezbedio nam je GIZ, koji su takođe našem Centru isporučili laptopove i multifunkcionalne štampače, što će nama svakako omogućiti da brže i efikasnije obavljamo svoj posao“ – rekla je Jovičić.

Konferenciju je otvorio resorni ministar Nikola Selaković, kao i ministarska za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić i ambasadorkka Nemačke u Srbiji Anke Konrad.

Na konferenciji su, takođe, sumirani rezultati GIZa u prethodnih pet godina, kao i promene do kojih su dovele te aktivnosti.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: