Pećinci: Dodatak od 50.000 dobija 26 novih bračnih parova

PEĆINCI – Predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić je juče, zajedno sa predsednikom Saveta mesne zajednice Brestač Branislavom Kovačevićem, posetio mladi bračni par Krnjulac – Natašu i Davida i tom prilikom im je uručio jednokratni novčani dodatak za bračne parove u iznosu od 50.000 dinara.

Ovu meru podrške porodici Opština Pećinci je počela da sprovodi od ove godine, a u ovoj podeli po 50.000 dinara će dobiti 26 bračnih parova, koji su brak zaključili u periodu od 1. aprila do 31. jula ove godine.

Predsednik Đokić je tom prilikom izjavio da je ova mera lokalne samouprave usmerena na to da se mladi ohrabre da stupe u brak i da ostanu da žive na teritoriji svoje opštine.

„Ovo je samo jedan mali znak pažnje prema našim mladim bračnim parovima kojim želimo da im poručimo da vodimo računa o njima i da mogu da računaju na podršku opštine. Ukoliko se odluče da zasnuju porodicu, Opština će opet biti tu da ih podrži sa 40.000 dinara za svako novorođenče. Ovu meru primanjujemo duže od deset godina i natalitet se u našoj opštini u poslednjih dve-tri godine polako povećava. Nadamo se da sve ove mere mogu da učine našu opštinu boljim i privlačnijim mestom za život. Opština Pećinci je industrijski razvijena sredina, gotovo da nemamo nezaposlenih i trudimo se da zadržimo ovde svakog našeg građanina“ – izjavio je prvi čovek pećinačke opštine.

Foto: pećinci.org

Nataša i David su se venčali 10. juna, oboje su zaposleni i odlučili su da svoj zajednički život grade u opštini Pećinci, a kako nam je rekla Nataša, planiraju i zasnivanje porodice.

„Lep je gest naše Opštine što pomaže mladima koji su stupili u brak, a pomažu i kada se rodi beba. Ima dosta vrtića, a opština pruža pomoć što se tiče dece. U Šimanovcima imamo nov vrtić, a tamo se nalazi dosta firmi, pa je to dobro za zaposlene, jer im je usput“ – rekla nam je Nataša.

U prvoj podeli jednokratnog novčanog dodatka, koji je obuhvatio bračne parove koji su brak zaključili u periodu od 1. januara do 31. marta ove godine, po 50.000 dinara dobilo je 20 parova.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.