logo transparend vojvodina uzivo

Pećinci: Bespovratna sredstva za energetsku sanaciju 75 domaćinstava

PEĆINCI – Predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić uručio je ugovore o dodeli bespovratnih sredstava domaćinstvima za energetsku sanaciju stambenih objekata, u okviru projekta “Čista energija i energetska efikasnost za građane u Srbiji”, koji sufinansiraju Ministarstvo rudarstva i energetike i Opština Pećinci.

Predsednik Đokić je istakao da opština Pećinci treću godinu zaredom učestvuje u programu unapređenja energetske efikasnosti i da joj je cilj da građanima omogući udobnije domove, manji utrošak energije i samim tim manje račune za utrošenu energiju.

„Opština Pećinci je jedna od industrijski najrazvijenih opština u Srbiji. Samim tim moramo da vodimo računa i o zaštiti životne sredine. I ovi naši konkursi su jedan od pokazatelja kako se opština Pećinci ponaša prema svojim građanima i samim tim i prema zaštiti životne sredine. Ministarstvo rudarstva i energetike je najavilo nove konkurse u aprilu mesecu. Opština Pećinci će opet konkurisati. Kao što sam malopre rekao i građanima, mi nećemo stati dok sve naše građane ne budemo energetski zaštitili“ – izjavio je Đokić.

Uručeno je 75 ugovora vrednih nepunih 13 miliona dinara, od kojih je polovinu obezbedila pećinačka lokalna samouprava, a polovinu Ministarstvo.

Miloš Mitić iz Šimanovaca iskoristiće sredstva za zamenu dela stolarije na svom domu koji do sada još uvek nije uspeo da zameni.

„Velika je olakšica. Ja nisam imao u planu da to radim ove godine, ali sa olakšicom, to je meni bukvalno pokrilo 50 odsto troškova, s obzirom da je manji deo sredstava i manja cena te zamene. Da nije bilo toga verovatno bih zamenu odložio za dve godine“ – rekao nam je Miloš Mitić.

Uručeno je 60 ugovora o sufinansiranju zamene stolarije, 9 ugovora za postavljanje spoljne izolacije, 4 ugovora za ugradnju solarnih panela i 2 ugovora za ugradnju toplotnih pumpi.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.