Ovonedeljna dešavanja u Novom Sadu

NOVI SAD – Prva nedelja najmagičnijeg meseca u godina je veoma burna i puna interestantnih dešavanja. Rezervišite karte za omiljene događaje na vreme.

Evo šta nas očekuje u Novom Sadu ove nedelje:

Dženan Lončarević, 3. decembra u Srpskom narodnom pozorištu

Foto: new.gigstix.com

Svoj prvi album izbacio je 2007. godine pod nazivom Nikome ni reč, a naslovna pesma je postala veliki hit i jedna od najslušanijih njegovih pesama ikada.

U dosadašnjoj karijeri izbacio je pet albuma i veliki broj singlova od kojih se neki i dan danas slušaju. Albumi koje je izbacio su:

– Nikome ni reč (2007)
– Dobro je to (2009)
– Zdravo dušo (2011)
– No. 4 (2013)
– Dva su koraka (2015)

Njegovi naslušaniji hitovi današnjice su: Nikome ni reč, Laku noć, Odavde do neba, Cvete beli i još mnogo drugih. Duete je snimio sa Tropiko bendom, Zoricom Brunclik, Aco Pejović, Emina Jahović i drugi.

Romantična komedija „Kako sam se nadala dobro se nisam udala“ 4. decembra u Areni Sinepleks

Foto: new.gigstix.com

Romantična komedija „Kako sam se nadala dobro se (ni)sam udala“ sa našim proslavljenim komičarima Natašom Aksentijević i Peđom Damnjanovićem u glavnim ulogama govori na duhovit i dopadljiv način o životnom putu jedne sasvim obične žene u potrazi za savršenom ljubavlju i tipičnim muškarcima koje je na tom putu susretala.

Duhovit i pomalo tragikomičan tekst Dušana Jankovića podseća sve nas na svakodnevne probleme, izazove i velika zadovoljstva kroz koje u potrazi za idealnom vezom prolazimo. Predstava koja će vas tereti do suza, što od smeha što od sentimentalnosti garantuje odličan provod posle koga ćete se sigurno osećati dobro i shvatiti da bez obzira kroz šta ste prolazili u životu niste pogrešili.

Stend ap nastup u Gerili „Vojvođansko veče“, 4. decembar

Foto: facebook

Ovaj prekaljeni trojac donosi vam stend ap šou koji je obišao region, a na vama je da proverite zašto su ovi „Vojvođani“ tako popularni.

Možda je Vojvođani prejaka reč obzirom da je jedan iz Mačve, jedan iz Bosne u ovom trojcu.

Nastupaju:

Nebojša Grujić

Žarko Medar-Cuba

Dušan Varničić

Rezervacija karata na broj telefona: 064/26 96 081

Naučno-popularna predavanja „ScienceTalk“ 5. i 6. decembra

Foto: pexels

Savez studenata Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu organizuje ScienceTalk naučno-popularna predavanja 5. i 6. decembra sa početkom u 19.30 časova.

ScienceTalk su naučno-popularna predavanja iz različitih oblasti, koje imaju za cilj da studentima Prirodno-matematičkog fakulteta, tako i studentima ostalih fakulteta omoguće jedinstvenu priliku da istraže najnovija dostignuća i aktuelnosti u svetu nauke.

Predavanja će biti održana 5. i 6. decembra sa početkom u 19.30 časova.

Prvo predavanje u okviru ScienceTalk-a održaće profesor dr David H. Glass iz SAD.

Dr David H. Glass ima izuzetno zanimljiv akademski put, odnosno završene osnovne studije iz oblasti matematike, master studije iz oblasti filozofije i doktorske studije iz oblasti teorijske fizike.

Svoje diplome je stekao na „Queen’s University Belfast„, gde je takođe radio kao istraživač na postdoktorskim studijama pre nego što je započeo svoj karijerni put na Ulster Univerzitetu 2000. godine.

Profesor dr David H. Glass trenutno obavlja funkciju vanrednog profesora na „School of Computing“ i član je „Artificial Intelligence Research Centre“, gde doprinosi razvoju i istraživanju u oblasti veštačke inteligencije.

Profesor će u svom ScienceTalk predavanju studente provesti kroz teme „Could AI Become Conscious?“ 5. decembra sa početkom u 19.30 časova i „AI and the Future of Humanity„, koje će biti održano 6. decembra u 19.30 časova.

Prijave su obavezne, a prijavni link za predavanje možete pronaći na sledećem linku.

Nastup „Mokre glave“ Andrije Dabanovića, 6. decembra na Spensu

Foto: new.gigstix.com

Popularni Andrija Dabanović nastupaće u Novom Sadu.

Vidimo se u 6. decembra u Amfiteatru Spensa.

Humanitarni koncert „Prijatelji Tamburice koji nisu više sa nama“ 7. decembra u Novosadskom Novom Teatru

Foto: new.gigstix.com

Naime reč je o koncertu koji nosi naziv „Prijatelji Tamburice koji nisu više sa nama“ posvećen velikanima naše narodne muzike: Merimi Njegomir, Ljubiši Stojanoviću Louisu, Marinku Rokviću, Šabanu Šauliću, Predragu Cunetu Gojkoviću i Zoranu Kaleziću.

Vokalni solisti: Nikola Rokvić, Marko Louis, Milica Njegomir, Aleksandar Tirnanić, Nenad Manojlović i Zdravko Đuranović

Celokupni koncert je u pratnji Velikog Tamburaškog orkestra Radio Televizije Vojvodine.

Ova manifestacija je ne samo humanitarni muzički događaj već i prilika da se zajedno oda počast dragim prijateljima i nezaboravnim umetnicima.

Karte za humanitarni koncert možete kupiti na svim prodajnim mestima „Gigstix-a“ kao i onlajn.

Otvaranje interdisciplinarne izložbe „Staklo“ 8. decembra u Muzeju Vojvodine

Foto: Promo

U petak, 8. decembra u 20 časova u Muzeju Vojvodine (Dunavska 35) otvara se interdisciplinarna izložba STAKLO.

Izložba je razultat rada autorskog tima koji čine: arheološkinja mr Tijana Stanković Pešterac; istoričarke umetnosti: MA Aleksandra Stefanov i MA Dragana Garić; etnolozi: dr Tatjana Bugarski, mr Katarina Radisavljević i Bogdan Šekarić; istoričarke: Veselinka Marković i Milkica Popović; umetnica dr Mirjana Blagojev.

Staklo je materijal koji nas vekovima zadivljuje, svojim fizičkim i estetskim svojstvima budi maštu stvaralaca od praistorije do današnjih vremena. Razvijajući tehnologiju njegove izrade, čovek mu je pronalazio najrazličitiju namenu, u svakodnevnom, dekorativnom i umetničkom oblikovanju materijalne stvarnosti. Stoga nije neobično da se u Muzeju Vojvodine predmeti od stakla čuvaju u okviru arheoloških, istorijskih, umetničkih i etnoloških zbirki.

Posebnom rezolucijom Generalna skupština Ujedinjenih nacija proglasila je 2022. za Međunarodnu godinu stakla. Ova inicijativa pokrenuta je radi promišljanja načina na koji staklo može pomoći razvoju održivijih društava, promocije najnovijih naučnih i tehničkih dostignuća, uticaja stakla na istoriju i umetnost i uloge muzeja u očuvanju nasleđa vezanog za staklo.

Povodom obeležavanja Međunarodne godine stakla, staklo i njegova uloga u društvu bili su u fokusu brojnih muzejskih ustanova i stručnjaka u svetu i u našoj zemlji.

Izložbom Staklo predstavljamo deo naše bogate kolekcije ukazujući upravo na mnogobrojne aspekte ovog značajnog materijala.

Bend KBO! 7. decembra u SKCNS Fabrici

Foto: skcns.org

Ulaznice mogu da se kupe u pretprodaji onlajn i na svim prodajnim mestima Gigstixa, po ceni od 800 dinara.

Na dan koncerta, na biletarnici Fabrike cena će biti 1.000 dinara.

Vrata Fabrike i biletarnica otvaraju se u 20:00 časova, a koncert će početi u 21:00 čas.

Grupa Električni orgazam, 7. decembra u Domu kulture

Foto: new.gigstix.com

U okviru jesenje turneje kojom obeležava 40 godina od objavljivanja svog trećeg albuma„Les chansones populaires” , legendarni „Električni orgazam” će nastupiti u Novom Sadu u četvrtak, 07. decembra u Domu kulture.

Grupa Pero Deformero, 9. decembra u SKCNS Fabrika

Foto: new.gigstix.com

Na koncertu će promovisati svoj novi album “Muzika za ljude bez prijatelja”, a ostatak repertoara će činiti najznačajnije pesme iz ranijih perioda njihove karijere, te će za tu priliku spremiti posebnu set listu: Za 30 godina benda – 30 pesama!

Prvi kontingent ulaznica dostupan je po promotivnoj ceni od 1.000 dinara, a redovna cena u pretprodaji biće 1.200 dinara.

Vrata Fabrike i biletarnica otvaraju se u 20:00 časova, a koncert će početi u 21:00 čas.

Divljan i Haustor „tribute“nastup grupe (ne)normalni na Spensu 9. decembra

Foto: new.gigstix.com

Prava poslastica za sve ljubitelje muzike. Muzika dva velikana muzičke scene Vlade Divljana i Rundeka stiže u naš grad 9. decembra na Spens.

(ne)normalni izlaze na scenu duplim koncertom, slušaćemo pesme iz opusa Vlade Divljana iz doba Idola i solo karijere, Rundeka iz vremena Haustora, a kao i obično, odsviraće i nekoliko autorskih pesama.

(ne)normalni sviraju u sastavu:
Nenad Jelenković – vokal, akustična gitara
Anja Aleksić – violina
Dušan Mamula – Saksofon, klarinet
Igor Martinko – harmonika, električna gitara
Miloš Jovanović – klavir
Milan Jejina – bubnjevi
Branislav Pavlović – bas gitara.

Subota, 9. decembar od 22:00 časa na SPENSU, Hol 9, ulaz kod „Medisona“.

Karte za nastup možete kupiti na svim prodajnim mestima „Gigstix-a“ kao i onlajn.

Velika „AFTERFIVE“ humanitarna žurka u SKCNS Fabrici 10. decembra

Foto: promo

„AFTERFIVE FOR THE PEOPLE“ humanitarna žurka za skupljanje novca za decu koja žive u Dečijem selu u Sremskoj Kamenici.

Program počinje u 18:00 časova i traje do ponoći, a za to vreme će atmosferu do usijanja dovesti preko 20 DJ-eva koji kada vrte uvek se traži karta više!

Karte nije moguće kupiti unapred, ulaz se plaća na licu mesta, a minimalna donacija je 500 dinara.

Pored toga, potrudili smo se da Vam obezbedimo dobre uspomene sa ove večeri, te će se na event-u prodavati nalepnice i majice, od kojih će prihod, zajedno sa celokupnim prihodom od šanka i ulaznica biti uplaćen na račun Dečijeg sela.

Koncert Ilme Karahmet u Srpskom narodnom pozorištu. 10. decembra

Foto: new.gigstix.com

Sa svojih trinaest godina, kao najmlađi učesnik pojavila se na prestižnom takmičenju “X Factor Adria” u Beogradu (Srbija), gde je Ilma osvojila simpatije celog regiona kada je otpevala pesmu “Ima jedan svijet”. U žiriju pomenutog takmičenja bile su regionalne zvezde Željko Joksimović, Kiki Lesendrić, Emina Jahović i Kristina Kovač. Pesma “Ima jedan svijet” u interpretaciji Ilme broji višemilionske preglede na YT, a pored te pesme pevala je mnoge hitove svetskih zvezda poput Kristine Agilere, Bruno Marsa, Vitni Hjuston i drugih. U takmičenju “X-Factor”” Ilma je bila finalista pored 12.000 prijavljenih takmičara.

Uživajte!

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.