logo transparend vojvodina uzivo

Ovogodišnje izdanje „Somborskog kotlića“ zakazano za 22. jun

SOMBOR – Turistička organizacija grada Sombora i ove godine organizuje tradicionalnu manifestaciju „Somborski kotlić“, a XXVII izdanje manifestacije biće održano 22. juna na Trgu Svetog Trojstva.

Cene kotizacija su 5.500 dinara za učesnike koji se ne takmiče u kuvanju paprikaša, odnosno 6.500 dinara za takmičare. Cenom kotizacije obuhvaćeni su: jedan sto i mesta za sedenje za osam osoba, 4 kg (bruto) očišćene i isečene ribe, jedna promo majica „Somborskog kotlića“, drva za loženje i ložišno mesto. Učesnici će dobiti kupone za ribu, stolove, ložišna mesta i drva.

Riba će se, uz kupon, preuzimati  22. juna 2024. godine od 10 do 18 časova u ribarnici „Zlatna ribica“ na „Pijaci u lancima“. Sto i ložišno mesto biće određeni brojem na kuponu. Drva će se preuzimati kuponom od ovlašćenih redara.

Ekipe učesnika trebalo bi sa sobom da ponesu: kotlić, lanac za kotlić, drva za potpalu, luk i začine, testo, hleb, piće, tanjire, escajg, sipaću kašiku, čaše, stolnjak i po želji dodatni aranžman za uređenje stola.

Osim predviđenog takmičenja u kuvanju ribljeg paprikaša i nagrada za tri najbolja po oceni stručnog žirija, organizatori manifestacije će nagraditi i tri najlepše aranžirana stola, kao i tri najveselija društva.

Dodatne informacije mogu se dobiti u Turističkoj organizaciji grada Sombora, Trg Svetog Đorđa 1 (Stara gradska kuća, lokal 16), ili na telefon 025/434-350 ili 025/434-330, svakog radnog dana od 8 do 17 časova i subotom od 9 do 13 časova.

 

Pročitajte još:

 

Tagovi:

0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.