Otvaramo vrata vrtića “Veseljko” (VIDEO)

NOVI SAD – Otvaramo vrata novosadskih vrtića za vas, kako bismo zajedno otkrili u kakvim uslovima se igraju, rastu i uče osnovnim životnim postulatima naši najmlađi.

Prethodne nedelje smo posetili jedan vrtić koji se nalazi na Trgu Komenskog, u kojem se mnogo toga lepog dešava.

Foto: Gradske info

Taj vrtić je izgrađen 1958. godine, a od tada pa do danas iznegovao je mnogo generacija, pa ni ne čudi što je deci tako lepo i udobno u tom vrtiću.

Unutar vrtića se oseti mnogo lepa i topla atmosfera, verovatno jer sadrži 4 celodnevne vaspitne grupe, od kojih su 3 na srpskom i jedna na mađarskm jeziku.

Čim smo ušli u vrtić, deca su nam pritrčala u zagrljaje i slala najslađe poljupce.

Foto: Gradske info

Otvarali smo razne teme za razgovor tako da smo u ovom vrtiću naučili o anatomiji čoveka, dinosaurusima, muzičkim instrumentima i još mnogo čemu.

Pošto znamo da pričamo srpski došli smo na ideju da naučimo neki drugi jezik, pa su nam drugari iz mađarske grupe objašnjavali osnovne termine kroz pesmice i brojalice.

Kada smo izašli u dvorište, pridružili smo se družini koja je u tom trenutku sadila jako lepo cveće.

Nismo imali kud sem da se družimo, crtamo, plešemo i pevamo, što na srpskom što na mađarskom, sve u svemu mnogo smo se zabavili.

Iz tog vrtića ponećemo puno prelepih uspomena, ali i pozitivne energije, nas čekaju neki novi drugari pa zato put pod noge pa lagano u sledeći vrtić.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: