Otvaramo vrata vrtića “Crvenkapa” u Futogu (VIDEO)

NOVI SAD – Otvaramo vrata novosadskih vrtića za vas, kako bismo zajedno otkrili u kakvim uslovima se igraju, rastu i uče osnovnim životnim postulatima naši najmlađi.

Prošle nedelje smo bili u jedanom razigranom vrtiću u Futogu u kojem caruje drugarstvo, igra i mašta koja radi svašta.

Čim smo zakoračili u vrtić, deca su nas zasula pozdravima i zagrljajima, poprilično jedna topla i prelepa atmosfera.

Neki su se obuvali da izađu u dvorište, a neki su uvežbavali himnu vrtića koju bi samo za nas otpevali.

Imali smo želju da na samom početku posete obiđemo jaslenu grupu koja nas je rastopila i razoružala.

Njihova pažnja je bila usmerena samo na nas, te su nam slali poljupce i mahali, a sa nekima smo porazgovarali o tome kako se zovemo i koliko godina imamo.

Nije nam trebalo puno da se uklopimo u društvanjce, vrlo brzo smo se priključili mnogim igrama poput košenja trave, utovaranja kamenčića u kolica i ljuljanje na ljuljašci, u principu dvorišni radovi.

Posle nekog vremena čuli smo u pozadini kuckanje šoljicama i vrisku „živeli“, pa smo se zapitali odakle se to čuje. Kad ono, u jednoj grupici održavala se čajanka.

Pozvali su nas na svoju čajanku, a mi smo kao pravi profesionalci želeli da zabeležimo taj otmeni trenutak.

Nije baš bio čaj u pet sati kao kod Engleza, ali su naši drugari rekli kako čaj može da se pije bilo kad u bilo koje vreme, pa smo im se pridružili.

Na čajanci smo otvorili puno tema za razgovor poput onih o kojima se razgovara na dvorovima, dobro, možda i koju temu o simpatijama.

Osim čajanke priredili su nam i mali performans igre i pesme, otpevali su nam himnu vrtića koju su uvežbavali na početku.

Možemo primetiti da im je u vrtiću baš lepo i udobno, imaju mnogo prostora i slobode za otvaranje novih projekata i saznanja, a posebno za igru.

Kada smo napunili baterije tom dečijom energijom, došao je trenutak za rastajanje.

Poželeli smo im još mnogo mašte i znatiželje za otvaranje novih projekata i da ne zaborave da se zabavljaju, a mi ćemo polako u sledeći vrtić jer nas i tamo jedva čekaju novi drugari.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: