Otkrijte da li su jaja koja već neko vreme stoje u frižideru još uvek dobra za konzumaciju uz pomoć ovih metoda

Ovi trikovi pomažu u brzoj i jednostavnoj proveri svežine jaja pre nego što ih upotrebite ili odlučite da ih eliminišete iz frižidera.

Iskusne domaćice dele tri jednostavna trika kako proveriti svežinu jaja pre nego što ih odlučite baciti, posebno ako im se bliži rok trajanja.

Provera u vodi

Napunite posudu vodom i pažljivo stavite jaje u nju. Ako jaje padne na dno i ostane položeno, još je sveže. Međutim, ako pluta po površini vode, vreme je da ga upotrebite, jer može biti blizu pokvarenja.

Protresanje jajeta

Blago protresite jaje i osluškujte zvuk. Ako čujete zvuk koji ukazuje na razlivanje žumanceta, najbolje je da ga ne koristite, jer to može ukazivati na starija ili pokvarena jaja.

Miris razbijenog jajeta

Razbijte jaje i pomirišite. Sveža jaja trebaju imati čvrsto i izbočeno žumance, belance koje je koncentrisano oko žumanca, i neutralan miris. Ako primetite bilo kakvu promenu u boji žumanca ili neobičan, sumporan miris, to su znaci da je jaje pokvareno i trebalo bi ga odmah baciti.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.