Opština Beočin objavila javni poziv za dostavu inicijativa za dodelu Svetosavskih povelja za 2023. godinu

BEOČIN – Opština Beočin je objavila javni poziv za dostavu inicijativa za dodelu Svetosavskih povelja za 2023. godinu koje se dodeljuju učenicima osnovnih i srednjih škola u cilju afirmacije njihovog stvaralaštva.
Inicijativu za dodelu Svetosavske povelje mogu pokrenuti nastavnička veća osnovnih i srednjih škola, druge obrazovne institucije kao i pojedinci a priznanja se dodeljuju  učenicima za posebna dostignuća u oblastima: srpski jezik i književnost, društvene nauke, prirodne nauke (fizika i hemija), prirodne nauke (biologija i geografija), matematika, informatika i računarstvo, tehnika i tehnologija, muzika, likovno stvaralaštvo i fizička kultura.
Za svaku od navedenih oblasti može se dodeliti po jedna povelja, posebno u konkurenciji osnovnih, a posebno u konkurenciji srednjih škola.
Uslovi koje kandidati za dobitinike Svetosavske povelje treba da ispunjavaju su ostvaren odličan uspeh iz prethodne školske godine kao i učešće na takmičenju iz oblasti iz koje je kandidat predložen bez obzira na rang i plasman.
Кomisija za dodelu opštinskih nagrada i priznanja će prilikom konačne odluke o dodeli nagrada davati prednost kandidatima po plasmanu i rangu takmičenja.
Predlozi se dostavljaju najkasnije do 15. decembra, u pisanoj formi u vidu obrazloženja i obavezno treba da sadrže podatke o ostvarenim rezultatima kao i dokaz o postignutom uspehu učenika (svedočanstvo) uz naznaku oblasti za koju se kandidat predlaže.  Predlozi dostavljeni bez obrazloženja i prateće dokumnetacije neće biti uzeti u razmatranje.
Predloge je potrebno slati u zatvorenoj koverti sa naznakom – INICIJATIVA ZA DODELU SVETOSAVSКE POVELJE ZA 2023. GODINU, na adresu:
Skupština opštine Beočin,
Svetosavska 25, 21 300 Beočin
Кomisiji za dodelu opštinskih nagrada i priznanja

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.