logo transparend vojvodina uzivo

Osnovci pravljenjem vetrenjača od recikliranog materijala obeležili Svetski dan energetske efikasnosti

KIKINDA – Povodom obeležavanja Svetskog dana energetske efikasnosti, otvorena je izložba nastala na osnovu konkursa na temu “Napravi vetrenjače od recikliranog materijala“. Radi se o izložbi radova učenika nižih razreda osnovnih škola, koja je postavljena u prostorijama Sekretarijata za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj.

Otvaranju izložbe prisustvovale su Valentina Mickovski, članica Gradskog veća zadužena za kulturu i obrazovanje i Miroslava Narančić, sekretarka Sekretarijata za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj.

Foto: Vojvodina uživo

“Na konkursu su učestvovala deca iz 12 kikindskih škola koja su predstavila radove onako kako to oni vide, a cilj je bio i da se učenici upoznaju detaljnije sa obnovljivim izvorima energije. Izložba je otvorena do kraja nedelje, a posetiocu mogu da je pogledaju od 10 do 14 sati. Posle ćemo radove izložiti u školama“, podsetila je Miroslava Narančić, sekretarka Sekretarijata za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj.

Foto: Vojvodina uživo

Milan Jočić, učenik trećeg razreda OŠ “Vuk Karadžić“, takođe je napravio svoju vetrenjaču.

“Nije bilo teško napraviti vetrenjaču, napravio sam je za dva časa. Vetrenjača je nastala od bombonjere, flaše, rolne i papira“, dodao je učenik Milan Jočić.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.