logo transparend vojvodina uzivo

Kikinda subvencijama sa građanima ulaže u zelenu energiju

KIKINDA – U Gradskoj kući danas su potpisani ugovori sa građanima kojima su odobrena sredstva za subvencionisanje nabavke i ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe, na osnovu Javnog poziva koji je raspisao Grad Kikinda.

Gradonačelnik Nikola Lukač potpisao je ugovore sa vlasnicima četiri domaćinstva, koji su dobili od 350 do 420 hiljada dinara, u zavisnosti od iznosa predračuna. Grad Kikinda je, zajedno sa Ministarstvom za rudarstvo i energetiku za ovaj konkurs opredelio sredstva u iznosu od milion i po dinara.

Foto: Vojvodina uživo

“Sugrađanima koji su dobili sredstva ugradnja solarnih panela svakako će doprineti uštedi i smanjenju računa za električnu energiju. Uz brigu o zaštiti životne sredine, imaće mnogo efikasnije korišćenje alternativnih izvora električne energije“, rekao je gradonačelnik.

Prijavu je podnelo 11 domaćinstava, od kojih su četiri ostvarila pravo na subvenciju.

Foto: Vojvodina uživo

“Izdvojeno je milion i po dinara, od kojih je 784 hiljade izdvojio Grad, a ostatak resorno Ministarstvo. Grad je ove godine prvi put raspisao Javni poziv za građane za subvencionisanje nabavke i ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe u domaćinstvima“, podsetio je Nikola Jugin, energetski menadžer Grada Kikinde.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.