Orlić poručio deci iz Hrvatske da sa sobom ponesu ljubav prema Srbiji

BEOGRAD – Predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić danas je deci iz Hrvatske, koja su bila gosti u Domu Narodne skupštine, rekao da treba sa sobom da ponesu ljubav prema Srbiji i saznanje koliko je ona lepa danas i koliko će biti sve lepša, jer je rešena da se razvija na taj način.

„Oni među vama koji su već boravili u Srbiji i Beogradu znaju danas za mnogo toga šta mogu da vide, što u nekim prethodnim godinama nismo imali. To se odnosi i na velelepni Beograd na vodi, mnoge druge stvari koje smo izgradili, posebno ono o čemu mi pričamo ovih dana kada smo predstavili kako će da se razvijaju glavni grad i naša zemlja u naredne četiri godine“, rekao je Orlić.

On je deci iz Hrvatske kazao da dolaze što češće kako bi pratili razvoj Srbije, kako bi u njemu uživali i dodao da sve to pripada i njima.

„I sa novim velikim nacionalnim stadionom, i sa velikim sajamskim prostorom, izložbom svetskog glasa i renomea EXPO 2027, fantastičnim novim stanicama i muzejima, mnogim divnim stvarima za koje bi bilo važno da dolazite u našu zemlju što češće kako biste pratili taj razvoj Srbije i kako biste u njemu uživali. Važno je zbog toga što sve to pripada i vama i sve to jeste i vaše“, naveo je Orlić.

Predsednik Narodne skupštine je deci poručio da u mestima u kojima žive budu vredna, marljiva, da posvećeno uče i poštuju se sa komšijama.

„Ukoliko bude načina potrudite se da sutra i vi za Srbiju učinite nešto. Znajte da ste uvek dočekani raširenih ruku i u Domu Narodne skupštine i za vas su vrata širom otvorena“, rekao je Orlić.
Zamenika predsednika Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Milimir Vujadinović, objasnio je deci da je Odbor telo unutar skupštine koje se bavi pitanjem Srba u regionu.

Vujadinović je deci rekao da se od njih očekuje da budu prvenstveno dobri đaci i dobri sportisti i da tamo gde žive u Hrvatskoj čuvaju srpsko ime i prezime i poštuju državu u kojoj žive.

„Ali da se nikada ne stidite da kažete da ste ono što jeste, pripadnici srpskog naroda, ali verujem i od vas mnogi državljani ove države“, istakao je Vujadinović.

Prema njegovim rečima, ono što određuje identite jednog naroda u 21. veku jeste državljanstvo.

„Jako je bitno kada se vratite vašim kućama da prenesete roditeljima da u skladu sa zakonima u zemlji u kojoj živite uzmete srpsko državljanstvo i jednom zauvek stavite tačku na to šta ste i kojem narodu pripadate“, zaključio je Vujadinović.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.