logo transparend vojvodina uzivo

Vučić mladim sportistima: Sanjajte velike snove, ne kritikujte druge

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas mlade sportiste sa Kosova i Metohije, RS i dijaspore, ali i iz SAD i zapadne Evrope u „Palati Srbija“ kojima je poručio da sanjaju velike snove jer, kako je rekao, samo tako mogu da ostvare velike stvari.
Vučić je učesnicima kampa „Srbija te zove 2023“ koji, kako je naveo, već četvrtu godinu zaredom dolaze iz Amerike, zapadne Evrope, Severne Makedonije, Crne Gore, Albanije, Hrvatske,
Republike Srpske zahvalio što dolaze u Beograd i pokazuju toliku ljubav prema Srbiji.
„Radujem se vašem dolasku ovde. To je 10 ili 11 dana. Mogli ste da ostanete još malo, da uživate u Beogradu i Srbiji“, rekao je predsednik.
On je zahvalio srpskim košarkaškim reprezentativkama i svima koji su radili sa decom.
Vučić je istakao da je uveren da je sportski duh ono što je nesalomivo i stvara vredne i marljive ljude koji će visoke ciljeve staviti pred sebe, dodajući da oni koji se bave sportom znaju i da gube, ali i da je pobeda cilj.
„Ne postavljajte sebi male ciljeve. Nemojte da uživate u ogovaranju i kritikovanju drugih, razmišljajte šta vi možete da učinite za sebe, svoju porodicu i zemlju“, poručio je Vučić i dodao da se marljivost i požrtvovanost uvek isplate.
Navodeći da je tema EXPO 2027. „Igra(j) za čovečanstvo – sport i muzika za sve“, Vučić je rekao da mladi mogu da pomognu u toj izložbi.
Obraćajući se mladima poručio im je i da se ne sekiraju ako „nekad ne ide ili ako vas neko napada“.
„Gurajte hrabro, snažno i idite napred. Uradićemo sve jer imamo snage i volje“, rekao je Vučić.
Predsednik Srbije naveo je da je mnogo ljudi bilo protiv izgradnje „Beograda na vodi“, ali, kako kaže, da je njih slušao, danas bi na tom mestu bilo šiblje i šipražje.
„Isto i vas molim, draga deco. Postavljajte lestvice visoko, da pobeđujete, da budete uspešni i za svoju zemlju. Znamo da ćete biti bolji i uspešniji od nas. Ovo je vaša zemlja. Srbija vas čeka i beskrajno voli“, izjavio je Vučić.
Prilikom prijema u Palati „Srbija“ devojčica iz Obrovca u Hrvatskoj je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću poklonila zastavu, a zajednički poklon svih učesnika kampa „Srbija te zove 2023“ je dres sa njihovim potpisima.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.