logo transparend vojvodina uzivo

Opštinska smotra dramskog stvaralaštva od 25. do 29. marta u Sivcu

SIVAC – Opštinska smotra dramskog stvaralaštva „Velimir Sandić Veljko“ biće održana od 25. do 29. marta, u Domu Kulture u Sivcu. Sve predstave počinju od 20 časova, a ulaznice po ceni od 250 dinara kupuju se pred početak predstave, osim za predstavu u čast nagrađenih, kada je ulaz besplatan.

Smotru će, u ponedeljak, 25. marta, otvoriti Dramska sekcija „Velimir Sandić Veljko“ Doma kulture Sivac premijerom predstave „Uobraženi bolesnik“, Žan Baptist Poklen Molijera, u režiji Miloša Miloševića Šike.

Narednog dana, nastupiće Pozorište „Stevan Sremac“ Doma kulture iz Crvenke sa predstavom „Laže i Paralaže“ Jovana Sterije Popovića, u režiji Radoja Čupića.

Trećeg dana Smotre, u sredu, 27. marta, Dramski ansambl Kulturnog centra iz Kule izvešće predstavu „Kus petlić“, po tekstu Aleksandra Popovića i u režiji Dragana Ostojića.

Četvrtog dana, Dramski studio ,,Art“, Doma kulture iz Ruskog Krstura, odigraće predstavu „San smešnog čoveka“ Fjodora Dostojevskog, u režiji Vladimira Nađa. Ova predstava biće izvedena na rusinskom jeziku.

Poslednje večeri, publika će, u čast nagrađenih, moći da pogleda duodramu Jovana Janjića „Patrijarh Pavle – biti čovek među ljudima i neljudima“, u režiji Milana Rusa i u izvođenju Srpskog pozorišta u Budimpešti.

Organizatori i domaćini Smotre su Kulturno-prosvetna zajednica opštine Kula i Dom kulture Sivac, a pokrovitelj je lokalna samouprava.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.