Opština Srbobran stipendira 107 studenata

stipendije
SRBOBRAN – Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran, i Milica Zarić, zamenica predsednika, uručili su danas ugvoore o stipendiranju, čime je nastavljena dobra praksa podrške lokalne samouprave visokoškolcima na putu do sticanja zvanja akademskog građanina.

“Izražavamo puno zadovoljstvo što opština Srbobran ponovo ima priliku da potpiše ugovore sa studentima, čime će se obezbediti stipendiranje vašeg školovanja. I ove godine imamo više od sto stipendija za oblasti nauke, umetnosti i sporta, što je velik broj, a posebno mi je drago što je iz godine u godinu on sve veći. Za malu lokalnu samoupravu, kakva je Opština Srbobran, to je velika čast i ponos, i, naravno, dobra aktivnost koju realizujemo u toku godine. Podrška studentima je ulaganje u budućnost. Želimo da na putu ličnog napredovanja u obrazovanju, budemo vaši partneri. Nama je u interesu da što više studenata završi fakultete i da se potom vrate u svoju sredinu, da doprinesu njenom razvoju kao i razvoju našeg društva.

Trudićemo se da obezbedimo i veća sredstva za ovu namenu, obezbeđujemo šest miliona dinara u budžetu za ovu godinu, ali smo svesni stanja i da će biti potrebno da se sredstva povećaju. Želimo da budemo još bolji partneri na ovom zajedničkom putu”, istakao je Debeljački, i pozvao studente da se slobodno obrate za pomoć lokalnim čelnicima kad naiđu na neki izazov, “jer je opština i njihova kuća”.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: