Srbobran: U Domu kulture otvorena izložba Nikole Dragina

dragin-srbobran-izložba
SRBOBRAN – U Galeriji Doma kulture Srbobran u ponedeljak je otvorena izložba skulptura i crteža mladog umetnika iz Ade Nikole Dragina.

„Čast nam je i zadovoljstvo što je mladi umetnik Nikola Dragin odabrao baš Srbobran i Galeriju našeg Doma kulture za prvu samostalnu izložbu crteža i skulptura. Trudimo se da uvek budemo otvoreni za mlade talente, za ljude koji se bave umetnošću, a i oni prepoznaju našu instituciju kao mesto gde mogu prezentovati svoj rad“, rekao je priliko otvaranja izložbe Dejan Korceba, direktor Doma kulture Srbobran.

Nikola Dragin završio je Akademiju umetnosti u Novom Sadu.

„Moja prva izložba na jednom mestu objedinjuje radove koje sam stvarao tokom akademskih studija, ali i u kasnijem periodu, sve do današnjeg dana. Mislim da će publici biti zanimljivo da na istoj izložbi pogleda crteže i skulpture, a ono što odlikuje ove eksponate jeste raznovrsnost. Skulpture su rađene u gipsu, glini i jedna u bronzi, a predstavljaju neke realne stvari, neke koje su plod mašte, ali je na prvi pogled jasno šta predstavljaju, dok ima i onih koje su potpuno apstraktne. Motivaciju pronalazim u različitim stvarima, za jednu, meni najdražu koja je postavljena u Adi, a ovde imamo odlivak u gipsu, inspirisala me je zaštita životne sredine, odnosno reka Tisa i kako da zaštitimo život u njoj. Na njoj su predstavljene tri vrste ribe koje polako nestaju, kao i sav život u reci. Kad su crteži u pitanju, primetno je da se razlikuju u kolirotu, što opet daje određenu raznovrsnost. Koristim boje koje u tom trenutku reflektuju neku emociju, radim onako kako se osećam, a motivi nastaju iz moje reakcije na prostor preda mnom“, rekao je Dragin, napominjući da njegovi radovi predstavljaju njega samog.

Izložba je otvorena do 26. marta.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.