Opština Sečanj dobila 19 miliona dinara za uređenje atarskih puteva i otresišta

SEČANJ – Opština Sečanj uspešno je prošla na konkursu za sufinansiranje uređenja atarskih puteva i otresišta, dobivši sredstva u iznosu od 19 miliona dinara. Ova sredstva su dodeljena na osnovu konkursa koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Nebojša Meljanac, predsednik opštine Sečanj, istakao je značaj dobijenih sredstava i naglasio da će ona biti iskorišćena za poboljšanje infrastrukture atarskih puteva i otresišta u opštini, sa posebnim fokusom na povećanje bezbednosti u saobraćaju.

„Uređenje atarskih puteva i otresišta od velike je važnosti za poljoprivrednike i lokalnu zajednicu, pružajući bolje uslove za transport poljoprivrednih proizvoda. Uz to, ova investicija ima i ključnu ulogu u jačanju bezbednosti u saobraćaju, s obzirom da otresišta služe da blato sa traktorskih guma spadne, umanjujući rizik od proklizavanja i nezgoda na putevima kuda prolaze automobili. Ukupna vrednost projekta iznosi 29,9 miliona dinara, a preostali iznos će biti obezbeđen iz opštinskog budžeta. Očekuje se da će uređenje atarskih puteva i otresišta doneti brojne benefite poljoprivrednicima i unaprediti agrarni sektor u ovom području, istovremeno poboljšavajući bezbednost u saobraćaju za sve učesnike. Opština Sečanj se zahvaljuje Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo na podršci i priznanju važnosti razvoja ruralne infrastrukture. Sufinansiranje projekta za uređenje atarskih puteva i otresišta predstavlja još jedan korak napred u razvoju opštine Sečanj, a lokalna samouprava će nastaviti da se angažuje na stvaranju povoljnog ambijenta za poljoprivredu i podršci poljoprivrednicima, s posebnim fokusom na bezbednost u saobraćaju.“, rekao je Meljanac.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: