Gradonačelnik Zrenjanina i predsednik kompanije „Metito“ posetili gradilište Fabrike vode

ZRENJANIN – Gradonačelnik Simo Salapura i predsednik kompanije Metito Utilities Ltd, Dubai Rami Gandur, zajedno sa saradnicima,  posetili su gradilište Fabrike vode Zrenjanin koje je u punom jeku.

U okviru trenutnih radova na postrojenju pripremaju se objekti za montažu opreme i dodatni rezervoar prečišćene vode.

Branislav Zec, direktor evropskog ogranka Metita i Walid Madver, glavni inžinjer i jedan od direktora Metita informisali su o toku radova.

S obzirom na okolnosti i specifičnosti samog projekta, ide se zadovoljavajućim tempom. Oprema stiže sa više strana sveta od Španije, preko Portugalije, Nemačke i Turske, pa do Osečine i Aranđelovca. Testovi su prošli u skladu sa standardima, tako da se očekuje do kraja juna da se nađu na lokaciji Fabrike vode u Zrenjaninu.

Infrastruktura u gradu Zrenjaninu takođe napreduje, menjaju se cevi u nekoliko gradskih naselja, projekat mernih mesta je pred samim završetkom, dok će, kroz očekivane nove podrške iz budžeta, biti nastavljeno privođenje zamene vodovodnih cevi kraju, kao i zamene vodomera u domaćinstvima.

Za sada, obe strane su istakle da je realizacija ugovora zadovoljavajuća i da će se opravdati poverenje koje je Vlada Republike Srbije dala privatnom partneru i ovom ugovoru.

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: