logo transparend vojvodina uzivo

Bačka Palanka dobila 162,9 miliona dinara za završetak radova na uređenju centralne pešačke zone

bačka palanka-opština
BAČKA PALANKA – Opština Bačka Palanka dobila je 162,9 miliona dinara od Uprave za kapitalna ulaganja APV za nastavak radova na uređenju centralne pešačke zone.

U pitanju je druga faza radova, koji su počeli u decembru prošle godine. Uređuju se ulice Kralja Petra Prvog, Jugoslovenske armije, Trg bratstva i jedinstva, zatim pešačke površine i parking prostor ispred „TC Elit“ i trg ispred Erste banke u ulici Kralja Petra Prvog i u ulici Đure Jakšića, i ulica Akademika Milana Kurepe.

Ugovor su potpisali direktor Uprave za kapitalna ulaganja Miloš Maletić i zamenik predsednika opštine Bačka Palanka Mita Lačanski.
Lačanski je nakon potpisivanja ugovora istakao da je u pitanju prva sanacija centralne pešačke zone od njene izgradnje. On je naglasio da uređenje centra ima svoju estetsku, ali i ekonomsku komponentu.

Pored unapređenja ambijentalne celine centra Bačke Palanke, sređivanje pešačkih površina i parking prostora doprineće razvoju lokalne privrede i većem kvalitetu života stanovnika naše opštine – rekao je Lačanski.

Ukupna vrednost radova je 324,9 miliona dinara, a ceo projekat se finansira preko Uprave za kapitalna ulaganja APV, koja je i prošle godine odobrila sumu od 162 miliona dinara. Rok za izvođenje radova je 240 kalendarskih dana.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.