Opovo: Održane svetosavske akademije, Sefkerinci obeležili 240 godina školstva

OPOVO – Povodom prosvetnog praznika i školske slave Svetog Save, u osnovnim školama „Zoran Petrović“ Sakule i „Dositej Obradović“ Opovo, kao i njihovim izdvojenim odeljenjima „Olga Petrov“ Baranda i „Sveti Sava“ Sefkerin, održane su svetosavske akademije.

Pored nastavnika, učenika i njihovih roditelja, gosti akademija su bili predstavnici lokalne samouprave, mesnih zajednica i javnih ustanova.

U Sakulama i Barandi gostima se obratio direktor novoformirane OŠ „Zoran Petrović“ Dragan Andrejić, čestitao praznik i istakao da je ovo prva proslava školske slave od formiranja nove škole.

 

 

Predsednik opštine Opovo Miloš Markov je uputio čestitku nastavnicima i učenicima i istakao oblast obrazovanja kao bitan deo podrške lokalne samouprave.

„Podrška obrazovanju na teritoriji opštine Opovo jedan je od prioriteta u radu lokalne samouprave, tako da smo i danas ovde zajedno sa prosvetnim radnicima da obeležimo ovaj praznik. Iskoristio bih priliku da svim đacima i prosvetnim radnicima čestitam školsku slavu i da nastave dobro da rade i u narednom periodu, a mi kao lokalna samouprava ćemo se potruditi da im budemo podrška i pomognemo u svim onim segmentima kako bi ostvarili što kvalitetnije uslove za obrazovanje naših đaka“, poručio je Markov.

Kao i prethodnih godina ovaj praznik se posebno proslavlja u Sefkerinu, jer se pored školske slave obeležava i Dan škole, a ove godine i poseban jubilej – 240 godina školstva u Sefkerinu.

 

 

Direktor škole Slaviša Miškov podseća da se ova škola i 1782. godine zvala Sveti Sava.

„Svetog Savu slavimo svi u Srbiji i u našoj opštini ali mi imamo tu čast i privilegiju da slavimo i Dan škole. I pored svega toga veliki jubilej 240 godina postojanja školstva u Sefkerinu. To je vrlo značajno i zbog toga smo veoma ponosni. Posebno smo ponosni što naša škola nosi ime velikog našeg prosvetitelja. Daleke 1782. godine je škola otvorila vrata za svoje đake i mi smo danas ponosni što naših 194 učenika imaju sve normalne uslove za rad i boravak u školi“, izjavio je Miškov.

Nakon Sefkerina akademija je održana u Opovu gde je takođe izveden prigodan program u čast prvog srpskog arhiepiskopa Svetog Save.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: