Održano Prvenstvo Vojske Srbije u trci na 10.000 metara s preprekama

SRBIJA – Na vojnom poligonu „Beranovac“ kod Kraljeva danas je održana trka na 10.000 metara s preprekama, na kojoj su učestvovali pripadnici Vojske Srbije iz svih sastava i kadeti Vojne akademije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

Reč je o godišnjem Prvenstvu Vojske Srbije u ovoj disciplini, koje se održava od prošle godine, s ciljem promovisanja takmičarskog duha, fer-pleja i sporta u Vojsci Srbije. Na deset kilometara dugoj stazi s 24 prepreke takmičile su se ekipe Generalštaba, Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i PVO, Komande za obuku, Garde, 72. brigade za specijalne operacije, 63. padobranske brigade, Odreda vojne policije specijalne namene „Kobre“ i Vojne akademije.

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

Ekipni pobednik je tim Kopnene vojske, drugo mesto je zauzela ekipa Vojne akademije, dok su treće mesto izborili pripadnici 72. brigade za specijalne operacije. U pojedinačnoj konkurenciji prvi je bio mlađi vodnik Slađan Vujašanin iz Petog bataljona vojne policije Kopnene vojske, dok je u ženskoj konkurenciji najbolja bila potporučnik Aleksandra Manić s Vojne akademije. Nagrade pobednicima, u svojstvu izaslanika načelnika Generalštaba Vojske Srbije, uručio je načelnik Uprave za obuku i doktrinu (J-7) brigadni general Muharem Fazlić, na ceremoniji održanoj u kasarni „Ribnica“ u Kraljevu.

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: