logo transparend vojvodina uzivo

Održana završna konvencija liste „Aleksandar Vučić – Subotica sutra (FOTO)

SUBOTICA – U Subotici je danas održana završna konvencija liste „Aleksandar Vučič – Subotica sutra“. Tim povodom gradonačelnik Bakič obratio se javnosti.
Foto: Vojvodina uživo

– Voljeni moji naprednjaci, poštovani i uvaženi koalicioni partneri, braćo i sestre, cenjeni predstavnici medija. Veličanstveno veče, veličanstvena slika koja odiše ne samo velikim brojem prisutnih već jednom ogromnom energijom koju sam ja i prethodnih dana u kampanji primetio. Kao i onim, na čemu ja uvek insistiram, zbog čega mi je večeras posebno srce veliko a duša ispunjena, a to je jedinstvo. Večeras i narednih dana i lista Aleksandar Vučić- Subotica sutra krasi je jedinstvo. Sve patriotske partije koje vole ovaj grad i svoju Srbiju nalaze se na toj listi, na pobedničkoj listi. To je lista obrazovnih, odgovornih i ozbiljnih ljudi koji su u prethodnom periodu dokazali da znaju, da umeju i da hoće. Najbolji pokazatelj našeg rada u prethodnom periodu gde je fokus bio na naše sugrađane. Znači u prvom planu nam je bio uvek čovek, je obavljeno preko 1000 razgovora sa građanima našeg grada i sa visokim procentom realizacije. Neverovatnih, skoro 80%. I nastavićemo da nam težište bude  građanin, čovek, da vodimo brigu o njemu. Takođe, rezultati koje smo napravili u prethodnom periodu su čak, u nekim segmentima, istorijski. I to treba na naglašavamo i da budemo ponosni što je to tako. Jer ne kažemo to mi, to kaže statistika, to kažu relevantni organi naše države Srbije. Finansijska stabilnost budžeta Grada u istoriji ovog grada nikada nije bila bolja. A kao dokaz, budžet za Grad Suboticu 2020. bio je 7 milijardi, 400 i nepudnih 70 miliona dinara. Budžet za 2024. je 10 milijardi, 300 miliona i nepunih još 80 miliona. Znači, podigli smo budžet, njegov obim za 3 godine, za skoro 3 milijarde dinara. To je pokazatelj našega rada. Ne mogu a da se i večeras ne ostvrnem na neke izjave nosioca jedne liste. Kaže, jedina su lokal patriotska stranka u ovom gradu. Voleo bih da nam objasni šta on podrazumeva pod tim lokal patriotizmom. A jel ima većeg čina od lokal patriotizma nego investicije sa viših nivoa vlasti u naš grad. U istoriji grada nikada nije više uloženo sa republičkog i pokrajinskog nivoa nego od kako smo mi u izvršnoj vlasti. I Subotica je najbolji pokazatelj funkcionisanja vertikale republika- pokrajina- lokal. Zbog toga su izuzetno važni izbori u nedelju 2. juna. Oni su formalno lokal, lokalnoga tipa ali suštinski su jedni od najbitnijih za našu državu Srbiju. Zbog stabilnosti vlade, vlasti, zbog njenoga funkcionisanja. Da bi moglo da se nastavi sa planiranjem, sa realizacijom projekta, sa razvojem naše Srbije. I nema dileme ako pobedimo, moramo da pobedimo u nedelju. Takođe, već osluškujem tog istog nosioca liste. Apeluje da se zaštite škole, da se zaštite ustanove, da se zaštite određene vrste muzike.

Foto: Vojvodina uživo

– Takođe već osluškujem tog istog nosioca liste, apeluje da se zaštite škole, da se zaštite ustanove, da se zaštite određene vrste muzike. Od koga? Od čega? Pa bio je predhodne godine u vlasti nije mi se žalio da je ugrožen, da ga neko maltretira. Zašto svaku predizbornu kampanju treba koristiti da se unizi Srbija, da se unizi neki narod. Ostalo je još iz 2020.-e, setite se da se ukine balkanizacija grada Subotice. Ja ne zaboravljam nikada i sve pamtim. Takođe nam dolaze poruke, kaže, neće više biti isto od ponedeljka. I ja obećavam, nećee biti isto od ponedeljka! U narednom periodu za naredne četiri godine najvažniji projekt svih projekata je  ,,Rekonstrukcija opšte bolnice“  i mislim da smo na pragu da to uskoro krene. Po komletnom raspoloženju predsednika naše  države i Vlade. Sledeći projekat je koji je već trebao, ali malo kasnije, ali uskoro i on  kreće projekat ,,Čista Srbija“. To je najveće infrastrukturno ulaganje, komunalnoj infrastrukturi  u istoriji ovoga grada. Treći projekat je sanacija „ Ne sanitarne deponije Aleksandrovačka bara“. Zatim ulagaćemo u predškolsko obrazovanje, ulagaćemo i rekonstruisaćemo sve one za koje smo već predali gore projekte za ustanove osnovnog i srednjeg obrazovanja na teritoriji našeg grada. Nastavićemo ulaganje u putnu infrastrukturu, ulagaćemo u izgradnju putne infrastrukture, ulagaćemo dalje u izgradnju teretana, rekonstruisaćemo postojeću trim stazu i izgraditi novu na Prozivci. Imamo znači puno planova, puno ideja, moraćemo mnogo da radimo i ja znam da hoćemo. I vidite u kakvim okolnostima se nalazi naša Srbija, svedoci smo svi predhodnih meseci lavovske borbe našeg predsednika Aleksandra Vučića i njegovog tima. Pokušali su da nas proglase genocidnim narodom. Nas koji smo je u Prvom i u Drugom svetskom ratu najviše stradali, narod koji je dao najviše žrtava u Prvom svetskom ratu, srazmerno našoj populaciji  1/3 našeg stanovništva smo izgubili. I mi genocidan narod? I doživeli su krah, doživeli su šamar koji nikada neće oprostiti našem predsedniku Aleksandru Vučiću. Jer bilo je 109 protiv 84 uz sve pritiske, ucenjivanja. To je bila velika pobeda Srbije u Ujedinjenim nacijama, koji treba da se stide što su dozvolili ovo,. I zato vam kažem, 2. jun u nedeljuje jako bitan. Ova energija, da se prenese do nedelje uveče. Nedelja je najbitniji dan. Posebno molim one u biračkim odborima da daju svaki atom snage, da isprate sve. Jer svašta će da nam rade. Svesni su oni da smo mi najjači, al zato Nema opuštanja! ko boga vas molim. I nemojte još jednu stvar zaboraviti. Zvanje Počasnog građanina Grada Subotice sa ponosom nosi naš predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Ovo je Aleksandrov Grad, takav mora biti i rezultat. I ne da ćemo da ih pobedimo, ma zbrisaćemo ih bre, videće u nedelju veče. I zato u nedelju 2. juna za bolju Suboticu , za bolju majku Srbiju svi na izbore, lista broj 1 Aleksandar Vučić – Subotica sutra. Živela naša Subotica i živela naša majka Srbija!

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.