Održana završna konferencija RRA Bačka (VIDEO)

VOJVODINA – Danas je u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine održana završna konferencija projekta “Multisektorski pristup nepogodama u Osječko-baranjskoj županiji i Autonomnoj pokrajini Vojvodini- Zajedno smo jači ( Together we stand)” koji se realizuje u okviru Interreg IPA Program prekogranične saradnje Hrvatska – Srbija 2014. – 2020. i čija ukupna vrednost iznosi: 1.797.180,20 evra, a realizacija traje od 1.10.2019. do 30.6.2022. godine.

Glavni cilj projekta, čija završna konferencija je održana danas, je integrisanje prekograničnog, višesektorskog pristupa koji podiže viši nivo spremnosti za katastrofe kao i zajedničko delovanje u slučaju velikih poplava ili nesreća koje uključuju opasne hemikalije ili druge opasne materije i sanaciju životne sredine kroz koordinisano upravljanje katastrofama i otpadom koristeći najbolje prakse EU.

U prilogu pogledajte par kadrova sa završne konferencije:

Hrvatsko i srpsko prekogranično područje je u geografskom smisli regija sklona katastrofalnim poplavama. Klimatske promene su dodatni faktor prisutan u regionu koji u nekim slučajevima nanosi dodatnu štetu prirodi i zajednicama.

U ovom projektu su učestvovali: Regionalna razvojna agencija Bačka, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Udruženje za kreativni razvoj SLAP, Osječko-baranjska županija i Unikom doo. Osijek.

Rezultat projekta uključuje standardnu operativnu proceduru za slučaj velikih poplava i katastrofa koje uključuju opasne hemikalije ili gasove.

Današnjoj završnoj konferenciji su prisustvolavili učesnici i realizatori projekta, koji su zajedno stavili akcenat na značaj saradnje.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: