Dobrovoljna vatrogasna društva Vojvodine u Kopenhagenu (FOTO)

VOJVODINA – Vatrogasna stanica Roskild u Kopenhagenu bila je domaćin našim predstavnicima Dobrovoljnih vatrogasnih društava Vojvodine.

Poseta je organizovana u okviru projekta koji su sprovodili Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Razvojna agencija Bačka, a sa ciljem dogovora međusobne saradnje između dobrovoljnih vatrogasaca Srbije i Danske.

Milisav Galić, predsednik DVD Stapar navodi: “ Oduševljen sam ovom posetom i jako ponosan što smo imali priliku da predstavljamo  Dobrovoljna vatrogasna društva Vojvodine. Učestvovali smo na treningu da bismo videli kako funkcioniše njihova jedinica. Naše stanice su posebne i kod nas i dalje postoji praksa organizovanih DVD stanica u selima,  koje su ključne za brzinu gašenja vatrene stihije ili bilo kakve druge intervencije. Naši volonteri su uvek spremni i u pripravnosti, jer je za ovo uvek presudna brzina izlaska na teren. Mi kroz Dobrovoljna vatrogasna društva Vojvodine čuvamo tradiciju i prenosimo je sa kolena na koleno. Posete i saradnje su jako bitne i drago mi je da smo mogli da predstavimo DVD Vojvodine u najlepšem svetlu. Zahvalio bih se i Siniši Šaviji, predsedniku Vatrogasnog saveza Vojvodine koji nam daje nesebičnu podršku”, govori u Kopenhagenu za portal Vojvodina uživo Milisav Galić.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: