Održana treća javna rasprava povodom Nacrta programa razvoja turizma AP Vojvodine za period od 2023. do 2025 u Zrenjaninu

ZRENJANIN – Treća po redu javna rasprava povodom Nacrta programa razvoja turizma AP Vojvodine za period od 2023. do 2025. godine održana je juče u multimedijalnoj Sali Gradske kuće koju je otvorio pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević, a prisutnima se obratio i zamenik gradonačelnika Saša Santovac.

Iz Gradske uprave Zrenjanin tim povodom su poručili da su Nacrt Programa razvoja turizma AP Vojvodine predstavili autori, dr Bela Muhi i dr Igor  Stamenković koji su istakli da je taj dokument zapravo nastavak prethodnog programa gde su ili definisane destinacije i slično, a dok su se u novom više fokusirali na različite oblike turizma i turističke proizvode.

Sekretar Ivanišević je istakao da je Zrenjanin uključen u gotovo sve aktivnosti i projekte koje sprovodi  Sekretarijat za privredu i turizam i da zrenjaninska lokalna samouprava razume koliko je važan razvoj svih oblika privrede, a da je turizam jedan od najrazvijenijih oblika privrede.

„ Drago mi je da su, kako sam dobio informaciju, podaci za prošlu godinu odlični i da smo na nivou rekordne 2019. godine. Zrenjanin je svakako jedan od dobrih primera, i kroz Turističku organizaciju koju smo pomagali. Po prvi put govorimo o kulturnom, o verskom turizmu koji u Vojvodini može da bude veoma izražen, ali i o lovnom i ciklo turizmu, odnosno o šesnaest oblika turizma koji su veoma izraženi i govorimo o novim tendencijama u turizmu. Govorimo o digitalizaciji u celoj privredi, odnosno turizmu, jer, ideja jeste da sve ono što mi imamo mnogo bolje predstavimo. Savremeni turista, kao i svi mi, pre nego krenemo negde pogledamo na internetu karakteristike, slike, komentare za svaku od destinacija. Naša ideja jeste da mnogo više pomognemo i turističkim organizacijama i lokalnim samoupravama u digitalizaciji procesa u turizmu i upravo Zrenjanin će biti jedan od domaćina novog karavana o Blokčejn tehnologijama kojim želimo da predstavimo prednosti te digitalizacije što većem broju ljudi. S druge strane dali smo i finansijske okvire , dakle, u planu je ulaganje od preko milijardu dinara u narednom periodu kada govorimo o Vojvođanskom turizmu – istakao je sekretar Ivanišević.

Zamenik Saša Santovac je  izrazio zahvalnost sekretaru i sekretarijatu, kao i autorima Nacrta plana jer su ponudili mogućnost za bolje upoznavanje sa sadržajem tog dokumenta i samim tim i davanje konstruktivnih predloga i sugestija.

„ Grad Zrenjanin je mnogo ulagao u turizam u prethodnom periodu, od poznatog kongresnog turizma koji je dostigao i međunarodni karakter, kao i u sportski turizam  i predstavljanje specifičnosti koje ima grad Zrenjanin. Takođe, dobili smo priliku i da jedno od glavnih mesta za razvoj turizma u Zrenjaninu bude i Carska Bara jer mi kao upravljači imaćemo priliku da turističku ponudu upotpunimo. Za sve nas veoma je značajan dokument o razvoju turizma Vojvodine, jer je reč o pravcu razvoja AP Vojvodine. Strategiju turizma je teško doneti, jer, svaka sredina je specifična i nudi nove mogućnosti, ali je to ujedno i prilika, posebno za strane turiste, da vide razne kulture i multietničnost, kao i sve ono što je karakteristika Vojvodine, baš kao i ova naša manifestacija „Beloblatska kobasica“ koja će biti održana u Belom Blatu,  selu koje je specifično.“ – rekao je Santovac.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: