Održana godišnja koferencija članova mesnog odbora penzionera u Budisavi

NOVI SAD – Članica Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Danijela Kostić prisustvovala je konferenciji članova Mesnog odbora penzionera u Budisavi, na kojoj su ocenjivani rezultati rada te organizacije i davani predlozi za buduće projekte i aktivnosti.

– Novi Sad je grad koji nastoji da vodi brigu o svim svojim sugrađanima, a penzioneri su uvek bili u fokusu pažnje Grada Novog Sada, i nastojali smo da im uvek pomognemo. Dom penzionera u Budisavi, površine 126 kvadratnih metara, potpuno je rekonstruisan pre četiri godine, uvedeno je grejanje na gas i opremljen je novim nameštajem i elektronskim uređajima. U 2023. godini, ovo prigradsko mesto dobilo je kompletnu kanalizacionu mrežu, nove puteve, a renoviran je i Svetosavski dom. U poslednjih 11 godina, uloženo je pola milijarde dinara, kako za investicije, tako i za tekuće održavanje ovog prigradskog mesta- istakla je Danijela Kostić i dodala da će Grad i ove godine iz Budžeta obezbediti sredstva za odlazak 400 penzionera u banje. Pored toga, obezbediće jednokratnu novčanu pomoć najugroženijim korisnicima penzije u iznosu od 20.000 dinara, plaćanje režijskih troškova za domove, kao i adaptaciju već postojećih i izgradnju novih domova penzionera.

Prethodni period po rečima predsednika Mesnog odbora penzionera “Budisava” Radovana Ćendića obeležile su razne aktivnosti, putovanja, humanitarne, radne akcije, kao i druženja na koje pozivaju i druge penzionere iz ovog mesta.

– Mi smo jedna organizaciona celina Udruženja penzionera Novog Sada, koja broji oko 200 članova. Objekat penzionera u Budisavi je obnovljen zahvaljujući Gradu Novom Sadu i sada u tom prijatnom prostoru mi se okupljamo i družimo – istakao je Radovan Ćendić.

– Grad će i u buduće nastaviti da podržava aktivnosti koje su usmerene na to da poboljšaju kvalitet života penzionera i obogate njihovu svakodnevicu – zaključila je Danijela Kostić.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.