Gradonačelnik Đurić otvorio novi dom zdravlja na Vidovdanskom naselju: Koristiće ga 25.000 sugrađana, ima 62 prostorije (FOTO)

NOVI SAD – Od danas je Dom zdravlja “Novi Sad” na Vidovdanskom naselju pušten u rad, a građanima ovog dela grada obezbeđen novi prostor sa savremenom opremom za pedijatriju, opštu medicinu, ordinaciju za laboratoriju, stomatologiju i ginekologiju.

Svečanom otvaranju prisustvovao je gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, kao i direktor Doma zdravlja Novi Sad prim. dr Veselin Bojat.

– Posle Limana i Adica, sada je i Vidovdansko naselje dobilo dom zdravlja. Ovde imamo 1.046 kvadratnih metara i 62 prostorije. Grad je izdvojio 317 miliona dinara, od toga 207 miliona za samu gradnju objekta, dok je 80 milina dinara izdvojeno za opremu, a ostatak za uređenje saobraćajnice, parkinga i postavljanje rasvete- naglasio je Đurić i zaposlenima i pacijentima poželeo sreću u novom objektu.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Gradonačelnik je naglasio da novoizgrađeni dom zdravlja neće koristiti samo meštani Vidovdanskog naselja, već i građani Klise i Slane Bare, što je ukupno 25.000 stanovnika. On je naglasio da se gradnja nastavlja dalje i da se kroz investicije trude da se razvija svaki deo grada.

– U početku će raditi 25 zdravstvenih radnika, 11 lekara i ostatak su medicinkse sestre i tehničari. Ukoliko, ovi delovi grada budu rasli i bude rasla potreba da se zaposli još ljudi, postoje kapaciteti za to- rekao je Đurić.

Podsećamo, ovo je 31. objekat Doma zdravlja, a Grad je od 2012. godine uložio 11 milijardi i 300 miliona u zdravstvo.

– Izgradili smo Dom zdravlja na Adicama, Futogu, Zavod za hitnu medicinsku pomoć, Kovid bolnicu, a rekonstruisan je Dom zdravlja na Limanu, Almaškoj ulici i Vase Stajiće. Ostaje nam da se završi projektovanje u Veterniku- podsetio je prvi čovek Grada i dodao da je od 2012. godine asfaltirano 100 ulica u Veterniku.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

– Pored mostova koji se grade u Novom Sadu koji će u bliskoj budućnosti biti gotovi, pored brojnih predškolskih ustanova koje su rekonstruisane i izgrađene, škola, dom zdravlja je jedan od mesta gde Grad ulaže nesebično i na taj način pokazuje da ima viziju razvoja brige o svojim građanima-  rekao je direktor Veselin Bojat.

Objekat je opremljen savremenim aparatima- ultrazvučnom, ginekološkom, stomatološkom opremom. Pored toga, dom zdravlja je dobio i tri nova vozila, koji će služiti za dostupniju uslugu za patronažnu službu, kućno lečenje i laboratoriju. U njegovom sklopu nalazi se i stolica koju mogu da koriste osobe sa invaliditetom.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.