Održan peti festival slovačke narodne pesme u Vojlovici

PANČEVO – Festival slovačke narodne pesme u Vojlovici održan je u Pančevu po peti put. Festival ne samo da je predstavio bogatstvo tradicionalne slovačke muzike, već je i otvorio vrata za nove generacije kojima je omogućio da se povežu sa svojim nasleđem i nastave da ga neguju.

Prema rečima Miroslava Oraveca, predsednika slovačkog kulturno-prosvetnog društva „Đetvan“, ova manifestacija je jedinstvena prilika da deca steknu samopouzdanje i u budućnosti uspešno predstave svoje pevačke talente na drugim festivalima.

Vladimir Kolarik, potpredsednik i umetnički rukovodilac slovačkog kulturno-prosvetnog društva „Đetvan“ kaže za RTV Pančevo da je ideja ovog festivala da se sačuva tradicija i narodni identitet Slovaka u Vojlovici.

Mlade nade festivala slovačkih narodnih pesama kažu da su pesme dugo pripremali i da im ovaj festival izuzetno znači.

 

Foto: printscreen YouTube

Kulturni život Vojlovice je od samog dolaska Slovaka u ovaj deo Pančeva bogat i raznovrsan, a rad na kulturnom polju se posebno raširio osnivanjem Slovačkog kulturno-prosvetnog društva „Đetvan“ koji objedinjuje kompletan rad u svim oblastima kulturnih dešavanja među vojlovačkim Slovacima.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.