Završeni planirani radovi u Muzičkoj školi „Jovan Bandur“ u Pančevu

PANČEVO – Planirani investicioni radovi u Muzičkoj školi „Jovan Bandur“ u Pančevu su završeni i ovu obrazovnu ustanovu obišla je mr Tatjana Božić, članica Gradskog veća za obrazovanje.

Božić je u pratnji direktorke Muzičke škole Jelene Cvetić obišla školu i saznala detaljnije šta je sve od radova urađeno.

Jelena Cvetić, direktorka Muzičke škole Jovan Bandur u Pančevu kaže da su završeni svi planirani građevinski radovi u ovoj godini. Za radove u Muzičkoj školi obezbeđeno je 2.200.000 dinara.

 

Foto: Vojvodina Uživo

 

„Ostalo je još samo da ugradimo vrata do dvorišta, kojima bismo zatvorili anjfort. Prezadovoljna sam kako je sve ispalo i srećna sam što je Grad Pančevo prepoznao potrebu da uloži sredstva u Muzičku školu, jer smo mi pored obrazovne i kulturna ustanova. Kod nas se skoro svakodnevno organizuje po neki koncert. Imamo lepo uređen prostor na radost svih nas. Urađena je sanacija poda, promenjene su pločice, stavljena je kompletna košuljica, struja je urađena, imamo nove elektronske table, mislim da smo prvi koji to imamo. Zatim je spušten plafon, stavljen je rigips, uređeno je dvorište. Ako se sećate, ranije smo na ulazu u dvorište imali jedan montažni objekat koji je služio kao prijemnica. To smo sada uklonili, a uradili smo tehničku kuhinju i tako obezbedili bolje uslove za pomoćno osoblje, ali i za same zaposlene“, kaže Jelena Cvetić.

 

Jelena Cvetić (Foto: Vojvodina Uživo)

 

Jelena Cvetić kaže da Grad Pančevo svake godine izdvaja sredstva za određene radove u okviru škole. Sredstva iz gradskog budžeta već je uređen podrum, kao i kompletna spoljašnja fasada, a zaposleni se nadaju da će uskoro biti sređena i sala čime bi se zaokružilo uređenje kompletnog prizemlja muzičke škole.

Gradska uprava Grada Pančeva je iz budžeta za radove u osnovnim i srednjim školama za 2024. godinu izdvojila je ukupno 50.000.000 dinara.

 

Foto: Vojvodina Uživo

 

Mr Tatjana Božić, članica Gradskog veća za obrazovanje kaže da je to gotovo dvostruko više nego prošle godine kada je izdvojeno oko 26.000.000 dinara.

„Za radove u osnovnim školama ove godine je izdvojeno oko 26.000.000 dinara, a za srednje škole oko 15.000.000 dinara. Neke škole su već završile predviđene radove, kao što je Muzička škola „Jovan Bandur” koja je uredila ulazni hol i dvorište. Vrednost ovih radova je 2.159.880 dinara“, kaže mr Tatjana Božić.

 

Mr Tatjana Božić (Foto: Vojvodina Uživo)

 

Ona doda je i da je Ekonomsko-trgovinska škola ,,Paja Marganović” završila zamenu podova u učionicama namenjenim za praktičnu nastavu.

„Kada su ostale škole u pitanju, radovi su, takođe, finalizirani u OŠ ,,Stevica Jovanović” i tu su u pitanju molerski radovi u šest učionica koji su iznosili 2.172.000 dinara. U OŠ ,,Aksentije Maksimović” koja se nalazi u Dolovu, završena je sanacija zidova, krečenje dve učionice i zamena staklenog zida u holu škole u iznosu od 2.400.000 dinara. Baletska škola je okrečila kancelarije i učionice i zamenila stolariju i ti radovi su koštali 1.300.000 dinara. Osnovna škola ,,Vasa Živković” je privela kraju dva učenička toaleta za 2.400.000 dinara“, kaže Božić.

Ostale škole se nalaze u fazi koja podrazumeva pripremu za realizaciju izvođenja radova.

 

Foto: Vojvodina Uživo

 

Grad Pančevo je, kao i do sada, izdvojio sredstva za nagrade koje će dobiti nosioci Vukove diplome, a biće organizovana i ove godine nagradna ekskurzija za najbolje učenike.

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.