Odobrene veće plate: Mesečna primanja za ovaj posao idu i preko 2.000 evra!

SRBIJA – Veća primanja vidljiva su u Službenom vojnom listu

Vlada Srbije dala je saglasnost na Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o platama profesionalnih pripadnika Vojske Srbije, kojim se omogućavaju veća primanja pripadnicima specijalnih jedinica od avgusta, objavljeno je u Službenom vojnom listu.

Za službu u određenim jedinicama pored osnovnog koeficijenta, profesionalnom vojnom licu pripada koeficijent za posebne uslove službe, zbog težine, karaktera i trajanja rada, koji se utvrđuje u koeficijentu većem od osnovnog.

Brigadni generali 72. brigade za specijalne operacije, 63. padobranske brigade i Odreda Vojne policije specijalne namene „Kobre“ imaju uvećanje osnovnog koeficijenta za 2,284, oficiri 2,635, podoficiri 2,811, a profesionalni vojnici za 3,050.

Prema podacima sajta Ministarstva odbrane, ovo su prosečne plate za maj 2023. godine:

  • generali 239.865
  • oficiri 129.965
  • podoficiri 94.142
  • profesionalni vojnici 71.662

Pravilnikom je propisano i da se profesionalnom pripadniku Vojske Srbije iz sastava „Kobri“ za dane kada je angažovan na realizaciji mera preventivno-tehničke zaštite i fizičke zaštite određenih osoba i objekata, plata za taj rad uvećava u paušalnom iznosu od 25 odsto od pripadajuće plate za puno radno vreme, prenosi Kurir.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.