Odbojkašice Srema donele prve superligaške bodove iz Novog Sada

SREMSKA MITROVICA – Odlična igra i pobeda odbojkašica Srema na gostovanju u drugom kolu Odbojkaške Super lige Srbije protiv ekipe iz Novog Sada, rezultatom ŽOK Novi Sad : GŽOK Srem 1:3 (25:21, 19:25, 18:25, 16:25).

Početak meča bio je izuzetno težak za Mitrovčanke. Igračice novajlije u ligi Novog Sada ušle su u meč veoma motivisane sa željom da ostvare prvu pobedu. Mitrovčanke se nisu snašle i već na samom početku seta razlika je iznosila sedam poena. Problemi na prijemu odrazili su se na lošu organizaciju napada, tek pri kraju seta Sremice su uspostavile ravnotežu ali je to bilo dovoljno samo za gubitak seta sa malom razlikom.

Drugi set je počeo još gore za Sremice domaće se povele 5:0 da bi na polovini seta vodile 13:7. Činilo se daje meč rezultatski gotov a da bodovi ostaju u Novom Sadu a onda se čitava hemija meča preokrenula. Srem izjednačuje na 15:15 i potom dobija set rezultatom 25:19. Do kraja meča igra samo jedan tim. Mitrovčanke lako dobijaju naredna dva seta za prvu pobedu u prvenstvu.

U mitrovačkoj ekipi odlično je igrao par srednjih igračica Živanović i Antić, Dunja Grabić je bila sjajna na prijemu a Ana Mihajlović u napadu. Svoju šansu je iskoristila i mlada Stanković na poziciji libera a ekipu je solidno razigravala tehničar Stevanović.

Srem se u sledećem kolu sastaje na svom terenu sa ekipom Subotičkog Spartaka.

Foto: GŽOK Srem

 

Nedelja, 23. oktobar 2022, SPC Vojvodina – Novi Sad  (Gledalaca: 150), Sudije: Balandžić Aleksandra – Stojanac Vladimir

Srem: Mihajlović Ana, Mihajlović Mina, Grabić Dunja, Gaćeša Anja, Sarić Ana, Tadić Ivana, Dapčević Ljubica (l), Jovanović Tijana, Stevanović Dragana, Egić Isidora,  Stanković Dunja (l), Drašković Minja, Antić Jovana, Živanović Milica, trener Nikola Kapric

Novi Sad: Hernandez, Kindelan, Jovanović, Marinković, Mihajlović, Petović, Vujović, Joldić, Petković, Čoban, Filipović, Skočajić, Kukić, trener Ivanović

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: