logo transparend vojvodina uzivo

Obuka vojnika za specijalnosti rodova Kopnene vojske u Požarevcu

POŽAREVAC – U Centru za obuku kopnene vojske u Požarevcu u toku je obuka vojnika na služenju vojnog roka generacije jun 2023 i profesionalnih vojnika za specijalnosti rodova pešadije, artiljerije i oklopnih jedinica.

Vojnici, koji su u ovu jedinicu raspoređeni nakon završetka osnovne obuke, prolaze specijalističku obuku za upotrebu naoružanja i sredstava svog roda kako bi bili u potpunosti osposobljeni za obavljanje vojničkih dužnosti za koje su regrutovani, navedeno je u saopštenju Ministarstva odbrane.

Uporedo sa obučavanjem vojnika na služenju vojnog roka, u Centru se sada sprovodi i obuka profesionalnih vojnika za dužnosti u sastavu izviđačkih organa u jedinicama Kopnene vojske.

Težište u njihovoj obuci je na taktici specijalnih dejstava i rukovanju savremenim naoružanjem i sredstvima kojima su opremljene izviđačke jedinice Vojske Srbije.

Profesionalni vojnici će po završetku usavršavanja u Centru za obuku kopnene vojske biti raspoređeni na dužnosti u izviđačkim četama, dok ročne vojnike u nastavku očekuje kolektivna obuka u jedinicama Vojske Srbije do završetka služenja vojnog roka.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.