logo transparend vojvodina uzivo

Jedan od najvećih festivala srpske zajednice počinje danas u Čikagu

SRBIJA – Jedan od najvećih festivala srpske zajednice u Čikagu, Serbfest počinje danas, a cilj trodnevne manifestacije je da promoviše srpsku kulturu, tradiciju, hranu i muziku.

Serbfest koji se tradicionalno organizuje već duže od tri decenije kod Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja i ove godine će okupiti, kako se očekuje, veliki broj naših iseljenika i njihovih američkih prijatelja.

Serbfest će biti prilika da se od prodaje srpskih specijaliteta prikupe prilozi za programe crkve Svetog Vaskrsenja, jedne od 136 srpskih svetinja u SAD, koju je u februaru posetio i patrijarh Porfirije, naveli su organizatori i dodali da će prilozi biti iskorišćeni i za renoviranje crkvene sale.

Tokom manifestacije biće organizovana i izložba pravoslavne i srpske kulture, kao i nastup folklorne grupe sa spletom igara, a neizostavan će biti i program za decu.

Festivali srpske zajednice organizuju se i u drugim gradovima poput Vašingtona, gde je održan u drugoj polovini maja.

Serbfest se organizuje i u brojnim mestima širom SAD, na Floridi, u Kaliforniji…, a poslednji je održan u Viskonsinu u gradu Rasinu gde se nalaze dve srpske crkve.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.