Obrenovački poljoprivrednici ostvarivanjem prava na subvencije obnovili poljoprivrednu mehanizaciju

Poljoprivredni proizvođači sa teritorije opštine Obrenovac, koji su konkurisali na raspisan javni poziv Grada Beograda, ostvarili su pravo na subvencije za obnovu poljoprivredne mehanizacije.

Subvencije namenjene poljoprivrednim proizvođačima omogućiće efikasniji i po svim parametrima napredniji sistem proizvodnje.

Predstavnici opštine Obrenovac posetili su poljoprivredne proizvođače, koji su predstavili svoje nove poljoprivredne mašine.

Kako ističe predsednik Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojević, interesovanje poljoprivrednika iz Obrenovca za ovaj vid subvecija je veliki, te će se u budućnosti raditi na daljem podsticanju ovakvih davanja, kako bi svi poljoprivredni proizvođači dobili priliku da obnove mehanizaciju i na taj način unaprede proizvodnju.

– Važno je da poljoprivrednici sarađuju sa našom Kancelarijom za poljoprivredu, koja je spona između poljoprivrednih proizvođača i Sekretarijata za poljoprivredu. Usluge koje poljoprivrednici mogu dobiti u Kancelariji za poljoprivredu, odnose se pre svega na pomoć pri konkurisanju na otvorene javne pozive – rekao je Stanojević.

Jelena Muškinja iz Kancelarije za poljoprivredu opštine Obrenovac naglasila je da su subvencije Grada Beograda otišle u ruke poljoprivrednika iz mesnih zajednica Dren, Orašac, Grabovac i Ušće, te da je njih 78 ostvarilo pravo na subvencije za traktore i mehanizaciju.

– Poljoprivrednici iz Obrenovca, ostvarili su prava na subvencije, kako za traktore, tako i za mehanizaciju i to iz oblasti pčelarstva, voćarstva i povrtarstva. Ovo je jedan od najboljih javnih poziva kod nas jer u ovom slučaju Grad Beograd čak 80% povraćaja sredstava uloženih vraća našim poljoprivrednicima – navela je Muškinja.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: