Obnovljen Dom kulture u Kucuri (FOTO)

KUCURA – Završena je rekonstrukcija Doma kulture u Kucuri. U radove na potpunoj rekonstrukciji objekta iz 1938. godine od 710 kvadrata, uloženo je oko 11 miliona dinara. Postavljen je nov krov, fasada i kompletna stolarija, izvedeni su gipsarski radovi na zidovima i plafonima, sređeni podovi i toaleti.
Foto: Vojvodina uživo

“Opština Vrbas, uz podršku Pokrajinske vlade i Vlade Republike Srbije, izdvaja značajna sredstva za izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih domova kulture.

Foto: Vojvodina uživo

Završavamo radove na izgradnji novog Doma kulture u Ravnom Selu, a započećemo i radove na završetku pozorišta u Vrbasu. Posebno smo ponosni na činjenicu što je Dom kulture u Kucuri, koji predstavlja epicentar kulturnog života, u potpunosti sređen.

To je sada reprezentativan, multifunkcionalan prostor u kom će kulturno-umetnička društva ‘Zavičajno vrelo’ i ‘Žetva’ iz Kucure, kao i građani Kucure, moći da organizuju sve vrste kulturnih događaja – koncerte, predstave, književne večeri”, rekao je povodom završetka radova Predrag Rojević, predsenik opštine Vrbas. Dom kulture u Kucuri građen je 1938. i 1939. godine.

Rojević je podsetio da je uz pomoć Pokrajinske vlade investirano 6,9 miliona dinara u postavljanje novog krova na Osnovnoj školi “Bratstvo – jedinstvo”.

Foto: Vojvodina uživo

“Rekonstruisana je ulica Đure Biljnog. Od izuzetnog značaja je i rekonstrukcija toaleta u OŠ ‘Bratstvo – jedinstvo’, koji su sada, prilagođeni za osobe sa invaliditetom i smetnjama u razvoju. Ove radove vredne više od tri miliona dinara izveli smo uz podršku Vlade Srbije”, istakao je Rojević.

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: