Uručeno prvih 60 auto-sedišta za bebe rođene u 2023. godini na teritoriji Zrenjanina (VIDEO)

ZRENJANIN – U Baroknoj sali Gradske kuće danas je dodeljeno 60 auto-sedišta za bebe koje  su rođene tokom januara i februara u zrenjaninskom porodilištu, a ova akcija sprovedena je u organizaciji Grada Zrenjanina i Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada.

 

Iz Gradske uprave podsećaju da se ove godine obeležava jubilej ove akcije, koja je po prvi put realizovana 2014. godine i predstavlja jednu u nizu aktivnosti usmerenih ka poboljšanju bezbednosti svih učesnika u saobraćaju i smanjenju saobraćajnih nezgoda na putevima na teritoriji Grada Zrenjanina.

Nakon dodele gradonačelnik Simo Salapura rekao je da, iz godine u godinu, grad Zrenjanin, u saradnji sa Savetom za bezbednost saobraćaja, obezbeđuje sve veći broj sedišta i da će ih tokom ove godine, u nekoliko ciklusa, biti dodeljeno 250.
“ Pokrenuli smo ovu aktivnost s namerom da svakom novorođenom detetu u Zrenjaninu pripadne auto-sedište i da u narednom periodu obezbedimo dovoljno sredstava za tu namenu. Podsetio bih da smo pretprošle godine dodelili 65, prošle godine 160 sedišta, a ove godine čak 250 za bebe sa teritorije Grada Zrenjanina. Dodela auto-sedišta jeste mera pronatalitetne politike Grada Zrenjanina, podrške roditeljstvu, ali predstavlja i naš doprinos poštovanju zakona o bezbednosti saobraćaja. Savet za bezbednost saobraćaja, iz njihovih sredstava obezbeđuje, između ostalog, i ova sedišta, a u narednom periodu očekujemo i da kroz instalaciju integrisanog sistema bezbednosti i tri radarska sistema za detektovanje prekršaja u saobraćaju, taj budžet bude još veći, uz mogućnost da sledeće godine još veći broj beba dobije sedišta. Vidimo i danas da ova akcija nailazi na dobar odjek među roditeljima, jer, osim bezbednosti njihove dece, znači manji izdatak i uštedu u porodičnom budžetu, s obzirom da se gotovo sva deca prevoze automobilom.” – kazao je gradonačelnik, pomenuvši da grad realizuje i druge akcije, usmerene ka povećanju bezbednosti svih kategorija učesnika u saobraćaju.

U proteklom periodu Grad Zrenjanin i Savet za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada organizovali su niz edukacija i predavanja za učesnike u saobraćaju, od predškolskog uzrasta, do najstarijih sugrađana, korisnika usluga Gerontološkog centra. Posebno je obuhvaćena kategorija rukovalaca poljoprivrednih vozila i mladih motociklista, a za učenike osnovne škole organizovani su “Treninzi bezbedne vožnje biciklista” i takmičenja na temu saobraćaja.

Takođe, Policijskoj upravi Zrenjanin uručen je “Droga test 5000”, oprema za testiranje na narkotike, namenjena kontroli učesnika u saobraćaju, a u kontinuitetu se svake godine uređuju saobraćajnice u zoni svih škola i dečjih vrtića, postavljaju zaštitne ograde, stubovi i horizontalne prepreke na putevima – “ležeći policajci” – ukazao je gradonačelnik.

Značajan broj navedenih aktivnosti realizovan je i u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, Auto-moto savezom Srbije i Policijskom upravom Zrenjanin.

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: