Obeležen Dan Osnovne škole „Petar Kočić“ u Nakovu

KIKINDA/NAKOVO – Osnovna škola “Petar Kočić” iz Nakova, prigodnim programom u bioskopskoj sali, obeležila je Dan ustanove i 77 godina postojanja. U svečanom programu učestvovali su učenici i nastavnici kako bi obeležili ovaj veoma važan datum u selu.

Osnovna škola “Petar Kočić” u Nakovu ima 77 učenika i 29 zaposlenih. Svečanosti su prisustvovali gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač i Valentina Mickovski, članica Gradskog veća zadužena za kulturu i obrazovanje.

Foto: Vojvodina uživo

”Škola u Nakovu je ustanova sa jako dobrim kolektivom koji marljivo radi na usavršavanju i prenošenju znanja deci u selu. Na Gradu Kikindi je da obezbedi što bolje uslove, kako u samoj školi, tako i u Nakovu. Deca su nam na prvom mestu, a njihovi osmesi motiv da radimo još više i još bolje”, istakao je gradonačelnik.

Foto: Vojvodina uživo

Nakovačku školu karakteriše ulaganje u obrazovanje, kao i interesantne vannastavne aktivnosti.

Foto: Vojvodina uživo

”Ne čudi me što su mnogi učenici iz ove škole postigli značajne rezultate na svim takmičenjima. Škola ulaže u svoj nastavni kadar, često organizuje profesionalno usavršavanje, kako bi išla u korak sa vremenom”, dodala je Valentina Mickovski, članica Gradskog veća zadužena za kulturu i obrazovanje.

Uprkos sve manjem broj učenika, škola opstaje upešno realizujući sve aktivnosti koje školski sistem zahteva.

Foto: Vojvodina uživo

”Sa velikim zadovoljstvom smo dočekali roditelje i sve ostale goste, kako bismo zajedno svečano obeležili Dan škole. Deca su zajedno sa nastavnicima pripremila program i u njemu smo svi uživali”, nadovezala se Ljiljana Janjilović, direktorica OŠ “Petar Kočić”.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: