Kikinda: Osnovna škola „Feješ Klara“ proslavila 211 godina postojanja

KIKINDA – U Narodnom pozorištu u Kikindi održana je svečana priredba povodom obeležavanja 211 godina postojanja Osnovne škole ”Feješ Klara” u kojoj su zaposleni i đaci ove ustanove izveli prigodan program i tako proslavili veoma važan datum u kikindskom obrazovanju.

Svečanom programu prisustvovali su gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač, ali i članovi Gradskog veća Valentina Mickovski, Melita Gombar i Saša Tanackov.

Foto: Vojvodina uživo

”Nije malo kada neko opstaje toliko dugo, a sa druge strane ste ustanova iz koje tradicionalno izlaze generacije odličnih učenika, što svakome predstavlja dodatan motiv da još bolje radi, da nastavnici, učiteljice i učitelji daju sve od sebe da od naše dece naprave dobre ljude, jer Kikinda jeste grad dobrih ljudi”, poručio je gradonačelnik prisutnima.

Foto: Vojvodina uživo

Uprkos postojanju dužem od dva veka, Osnovna škola ”Feješ Klara” ima vrlo inovativan pristup nastavi.

Foto: Vojvodina uživo

”Praksa je pokazala da se zaposleni u ovoj školi izdvajaju od tradicionalnog učenja i prilagođavaju se potrebama dece i najboljem načinu na koji ona upijaju znanje. To znači da deca imaju aktivnu ulogu u nastavi birajući svoj tim i tako stiču samopouzdanje, donose odluke i uče se veštinama koje su neophodne u životu”, dodala je Valentina Mickovski, članica Gradskog veća zadužena za kulturu i obrazovanje.

Foto: Vojvodina uživo

Danas Osnovna škola ”Feješ Klara” ima 56 zaposlenih ranika i pohađa je 220 učenika.

Foto: Vojvodina uživo

”Ovo je vrlo značajan jubilej i mi smo cele nedelje na neki način obeležavali dan naše škole kroz razne radionice i sportska dešavanja, družeći se sa decom iz drugih škola. Posebno smo ponosni na naše recitatorsko takmičenje kada smo ugostili decu iz Rume, Apatina, Čajetine, Merošine i Novog Kneževca”, podsetila je Hermina Čemere, direktorica OŠ ”Feješ Klara”.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: