logo transparend vojvodina uzivo

Novosađani „odlepili“ za novom fudbalskom igricom: „FC24“ zamenio „FIFU“, poplarnost ostala ista

NOVI SAD – Nova edicija popularne „Fife“, sada nazvana „FC24” u prodaju je puštena 29. septembra, a u jednom novosadskom maloprodajnom lancu do sada je prodato preko 600 kopija nove igrice.

Od ukupne cifre prodatih primeraka, skoro 200 primeraka prodato je zajedno sa poslednjom generacijom „Sony“ konzole – „PS5“.

Nova verzija popularne simulacije najjeftinija je za računare, gde se cena kreće od 9.000 dinara, dok je verzija za „Sony PS5“ i „Xbox One“ ili „X“ čak 10.000 dinara.

Na internetu se, ipak, kodovi za igricu mogu naći i za manje novca, pa se standardna verzija može kupiti i za manje od 6.000 dinara.
Oni koji su igricu probali, kažu da je u standardu sa dosadašnjim izdanjima.

„Uvek se nešto malo promeni, ali manje-više to bude u skladu sa očekivanjima. Na početku uvek ima grešaka, bagova i slično, pa to vremenom popravljaju“, rekao nam je sagovornik koji kupuje ovu igricu već deceniju unazad.

„Svake godine igrica izgleda malo bolje od prethodne, ali to nije razlog za kupovinu. Dosta ljudi igra onlajn, sa društvom, za ljude koji vole fudbal to je prvi izbor igrice. Da li se isplati kupiti svake godine? Zavisi koliko vremena provodite igrajući“, rekao je za naš portal.

U novoj verziji igrice ranije poznate kao „FIFA“ nalazi se 19.000 licenciranih igrača, 700 timova i preko 30 liga.

Nažalost, kao i do sada, izostaju srpski timovi, a od ekipe iz regiona tu su zagrebački Dinamo i splitski Hajduk, kao i mađarski Ferencvaroš.

Zašto „FC24“, a ne „Fifa 24“?

Sredinom 2022. godine proizvođač ove popularne igrice „EA Games“ i Svetska fudbalska federacija (FIFA) okončali su saradnju koja je trajala više od dve decenije.

Foto: Promo

Razlog je novac, jer je FIFA tražila 300 miliona dolara za upotrebu svog dobro-poznatog imena, što je cifra duplo veća od prethodne, kada je cena za korišćenje imena FIFA bila 150 miliona.

„EA Games“ odlučio je da ne pristane na taj dogovor, pa je novu verziju fudbalske simulacije izbacio pod imenom „FC24“, dok je FIFA najavila da će u budućnosti napraviti novu fudbalsku igricu sa svojim imenom.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.