logo transparend vojvodina uzivo

Ekskluzivno: Novi Sad prvi put u video igrici – pogledajte kako će izgledati (VIDEO)

Novi Sad uskoro će prvi put u svojoj istoriji i zvanično biti deo jedne video igrice. Reč je o franšizi „Euro Truck Simulator 2“, a mi smo kontaktirali češku kompaniju „SCS Software“ koja nam je dala pristup ekskluzivnim fotografijama delova Novog Sada koji će biti u igrici.
Foto: SCS Software (Ustupljene fotografije)

Imajte na umu, reč je projektu koji je još uvek u procesu kreiranja, pa je sve što vidite podložno daljim izmenama i nije finalno.

Foto: SCS Software (Ustupljene fotografije)

Cela Srbija, pa i Novi Sad, vozačima kamiona u ovoj igrici biće dostupna kroz novu ekspanziju pod nazivom „West Balkans“, gde će biti uključene i ostale zemlje regiona.

Reč je o umanjenoj verziji mape, ali bitni toponimi, poznate lokacije i prepoznatljivi putevi urađeni su nalik stvarnom svetu, pa tako u ovim fotografijama možete prepoznati određene delove Novog Sada.

Kako je reč o simulaciji koja se bavi vožnjom teretnih kamiona, igračima će biti dostupni samo industrijski delovi grada, kao i pravim teretnjacima.

To znači da ne možete šleper parkirati na Trgu Slobode, ali zato se vašim kamionom iz Novog Sada možete zaputiti čak do Norveške, Rusije, pa i Španije ili severa Engleske.

U fotografijama i videima prezentacije novina u ovoj simulaciji jasno je vidljiv Most na Đurđevića Tari, uz pregršt kadrova iz ostatka Srbije i zemalja iz regiona. Uostalom, pogledajte i sami:

Euro Truck Simulator 2 – jedna od najpopularnijih video igrica na računaru

Ova simulacija dozvoljava vam da živite život kamiondžije, ujedno i vlasnika špediterske kompanije, i putujete čitavom Evropom.

Kao nastavak već popularnog prvog dela, „ETS2“ lansiran je 2012, a trenutno se, u julu 2023. godine nalazi na među 30 najigranijih igrica na platformi „Steam“, koja nudi najveći izbor „PC“ igara na svetu.

Prema podacima te platforme, svaki dan svoje teretnjake „upali“ oko 40 do 50 hiljada ljubitelja ove igre. Ovu igricu, prema proceni, u poslednjoj deceniji kupilo je preko 15 miliona ljudi.

U igri su „DAF“, „MAN“, „Skanija“, „Mercedes“, „Iveko“ i druge poznate marke, a možete ih provozati u preko 30 evropskih država, koliko će ih biti u igrici kada im se pridruže Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Albanija i Severna Makedonija.

Kada će to biti? Još uvek nije poznato, ali kao što vidite, Novi Sad deluje skoro spremno za prve virtuelne vožnje.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.