Novi Sad se gradi: Odmiču radovi na najnovijem gradskom parku kod Spensa (FOTO/VIDEO)

NOVI SAD – Radovi na najnovijem gradskom parku koji će se nalaziti kod Spensa uveliko odmiču.

Teren je izravnat, a gusto rastinje koje je decenijama okupiralo parcelu kod Spensa je uklonjeno.

Prema projektu, novi park u Novom Sadu biće površine 1,8 hektara i prostiraće se duž Bulevara cara Lazara, a ima će platoe sa česmama i fontanom, amfiteatar, klupe i ležaljke sa punjačima za mobilne uređaje, ali i veštačku stenu, kao i zeleni zid.

Osim toga, biće posađeno 57 novih stabala, više stotina sadnica različitog žbunja, dok će se travnjak prostirati na površini od preko 9.800 m2.

U središnjem delu zelene površine, kod postojeće česme, planira se manji plato za okupljanje korisnika. Takođe, manji plato, planira se i u severoistočnom delu prostora, na kome se planira postavka česme/fontane.

Po ugledu na velike evropske parkove, podloge koje su predviđene za staze biće naravljene od rizle.

Staze će pratiti drvoredi, a na mestima gde raspored podzemnih instalacija ne dozvoljava sadnju visoke vegetacije, primeniće se grupna sadnja žbunastih i cvetnih vrsta. Zastor na svim pešačkim komunikacijama biće od sitnog nabijenog kamena (tucanik) veličine od tri do pet milimetara. Ovakav vid popločanja obezbediće dobru drenažu, lak pristup podzemnim instalacijama pri eventualnim intervencijama na istim, kao i udobnost i lep vizuelni efekat korisnicima prostora.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.