Novi Sad: Kiša meteora, život pod krošnjama, romantično (12. i 13. avgust)

NOVI SAD – Vikend  služi za odmor i punjenje baterija kako bismo narednu nedelju započeli puni elana. Ovaj vikend je idealan za odmor i uživanje. Brojna dešavanja učiniće da se opustite i odlično provedete. I subota i nedelja će biti sunčani i topli. Danas će dnevna temperatura biti od 13 do 28 stepena, a u nedelju od 14 do 30 stepeni.

Evo šta nas sve očekuje ovog vikenda u Novom Sadu:

Posmatranje meteorske kiše Perseida organizovaće se u subotu, 12. avgusta.

Okupljanje je ispred Opservatorije na Petrovaradinskoj tvrđavi od 22:00 do 22.30 časova.

Danas se obeležava Međunarodni dan mladih, a Omladinski savez udruženja OPENS ove godine obeležiće ovaj datum kroz organizaciju humanitarnog piknika u Omladinskom centru.
Na humanitarnom pikniku posetioci će imati priliku da probaju: sladolede, koktele i limunade.

Svi proizvodi će biti služeni po početnim, simboličnim cenama, a kompletna zarada biće usmerena ka pružanju podrške našem volonteru.

Pored toga, istog dana u prostorijama Omladinskog centra OPENS biće otvoren punkt za dobrovoljno davanje krvi Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine, gde svi redovni (ali i novi!) dobrovoljni davaoci krvi mogu da pomognu i na ovaj način.

Leto je period kada su lekarima potrebne veće količine zaliha krvi i Dan mladih iskoristićemo da zajednici pomognemo i na ovaj način.

Humanitarni piknik će se održati od 19:00 do 22:00 časova na adresi Bulevar despota Stefana 5, ispred Omladinskog centra OPENS, dok je radno vreme punkta za dobrovoljno davanje krvi od 18:00 do 20:00 časova.

Foto: PrtSc/Instagram/open2019

Međunarodni dan mladih, će obeležiti i Muzej Vojvodine. Odeljenje za pedagoški rad i odnose sa javnošću, u Muzeju Vojvodine, Dunavska 35, u nedelju, 13. avgusta, u 11 sati, za veselo dečije društvo, uzrasta od 5 do 10 godina, ponudiće dinamičnu i po meri svakog sladokusca igraonicu ,,Uhvati balon, otvori poklon!“.

Kako bi zabavna aktivnost vežbama izgradnje tima bila razlog više da se pridružite energetskoj igri, balonima i njihovim fazonima, drugari dragi, potrebno je da što pre prijavite svoj dolazak na elektronsku adresu: pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs  i dođete na poznato mesto!

Igraonicu vode Milica (Mina) Josimović i Ivana Stepanov, muzejski pedagozi.

Foto: Gradske Info

Danas se otvara manifestacija “Pod krošnjama na Štrandu“.
Pod krošnjama na Štrandu je manifestacija koja se 11. put održava u Biblioteci na Štrandu.

Namenjena je uzrastu dece od 5-12 godina. Glavna aktivnost su radionice manjinskih jezika i kulture.

Ovogodišnje izdanje koncertom otvara specijalni gost, Bane Leteća gitara.

Foto: Gradske Info

A Kulturna manifestacija za celu porodicu „Leto u bašti Doma vojske“ na keju, u vidu pozorišno-muzičkog programa, počela je pre par nedelja. Evo šta vas očekuje ove subote:

Foto: Facebook.com/pozoristance.teatrilo

Od 19:00 časova predstava za decu „Pobuna lutaka“ pozorište Teatrilo
Od 21:00 čas predstava za odrasle „Mulej“
Šesti po redu Karlovci film festival održava se u dvorištu palate Ilion u Sremskim Karlovcima.

Foto: Gradske Info

Ovaj festival predstavlja jedinstvenu priliku da se filmski entuzijasti, umetnici i ljubitelji sedme umetnosti okupe i uživaju u bogatom filmskom i pratećem sadržaju.

Drugi dan festivala, 12. avgust, rezervisan je za prikazivanje filma Munje 2 u 21 čas. Nakon uspeha originalnog filma Munje koji je postao kultni hit, nastavak donosi novu dozu humora, uzbuđenja i nezaboravnih trenutaka. Ovo je prilika da se publika ponovo susretne sa omiljenim likovima i uživa u jedinstvenom filmskom doživljaju.

U nedelju, 13. avgusta, posetioce očekuje film Da li ste videli ovu ženu? koji će biti prikazan u 21 čas, nakon čega sledi ceremonija zatvaranja.

Publika će imati priliku da pogleda i radove studenata Akademija umetnosti iz Banja Luke i Novog Sada.
Kapija festivala biće otvorena za posetioce od 19 časova. Uz raznovrstan filmski, publiku očekuje i prateći programi koji uključuje radionice, panel diskusije i žurke.

Ako ste romantični i volite dobru muziku i dobru hranu onda je ova subota mali raj za vas. Veče uz Apsolutno Romantično Bend na Čardi Liman, Sunčani kej bb. Početak u 21:00 čas. Ulaz je 400 dinara.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: