Svi volimo brze recepte, a pogotovo kada podrazumevaju preukusna jela. Njoke to sasvim sigurno jesu. Zar biste mogli da ih odbijete? Za njihovu pripremu biće vam potrebno svega 15-ak minuta, a recept će vam tražiti ko god ih bude probao.
Njoke sa piletinom u belom vinu savršene su za večeru, čak i onu romantičnu, mada smo prilično sigurni i da se niko ne bi pobunio i da ih dobije za ručak.
Sastojci:
– 400 g njoka
– 250 g pilećeg filea
– 1 glavica luka
– 1 čen belog luka
– 2 kašike maslinovog ulja
– 200 ml pavlake za kuvanje
– 100 ml belog vina
– 80 g kačkavalja
– so, biber
Priprema:
Stavite njoke da se skuvaju u vodi sa malo soli. Iseckajte na sitno luk i beli luk, a zatim ih dinstajte dok ne zastakle. Nakon toga, dodajte piletinu koju se isekli na kockice, a zatim pržite sve zajedno sve dok meso ne porumeni. Zalijte belim vinom i mešajte dok sva tečnost ne ispari. Zatim prelijte pavlakom za kuvanje i začinite po ukusu, a zatim sve dobro izmešajte i ostavite da se krčka nekoliko minuta. Kada njoke budu bile skuvane, procedite ih i dodajte u sos od pavlake. Promešajte sve dobro, a odozgo dodajte narendani kačkavalj. Ukrasite svežim peršunom, po želji.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.