NIU MIIC obeležava Evropski dan Dunava

PANČEVO – Novinsko izdavačka ustanova Makedonski informativni i izdavački centar iz Pančeva obeležiće i ove godine Evropski dan Dunava, 29. jun, akcijom „Sedam dana aktivizma“.

Ovo je druga godina za redom kako se obeležava Dan Dunava čime ova izdavačka ustanova potvrđuje svoju ekološku angažovanost, a pridružujući se medijima iz 14 evropskih zemalja Dunavskog sliva.

Dunav je najduža reka u Evropi nakon Volge, teče kroz 10 zemalja i predstavlja jednu od najznačajnijih transportnih koridora. Zbog svog velikog značaja, širom Evrope 29. juna, slavi se manifestacija pod nazivom „Dan Dunava“. Prvi put ovaj dan obeležen je 2004. godine, kada je zvanično doneta odluka da se ovaj dan proslavlja, a povodom desetogodišnjice potpisivanja Konvencije na šestom redovnom sastanku ICPDR-a u Beču.

Svih 14 podunavskih zemalja koje su potpisale Međunarodnu konvenciju o zaštiti Dunava proslavljaju ovaj dan.

Novinsko izdavačka ustanova Makedonski informativni i izdavački centar u periodu od 22. do 29. juna, će svakodnevno sa svojim aktivistima na tri lokacije i to: čišćenje vodotoka i obala Tamiša od ušća Tamiša u Dunav do Gradske plaže Pančevo, Kupalištu “Štrand” u Novom Sadu, kao i na Zemunskom keju, vršiti promociju ekološke svesti putem brojnih ekoloških igara kao i nastupima, radionicama sa temom “Ulepšajmo priobalje Dunava”.

Novinsko izdavačka ustanova ,Makedonski informativni i izdavački centar u okviru svojih aktivnosti, ali i obeležavanja ovog datuma i dalje će poklanjati knjige i svoja izdanja. Pozivaju građane da se obrate na mejl adresu; niu.miic43@gmail.com, sa tekstom na temu „Život pokraj Dunava“ , i na kućnu adresu će svako ko se obrati dobiti besplatno neko od izdanja NIU MIIC. To će biti njihov doprinos da uz pisanu reč obeleže i podsete građane na 29. jun Evropski dan Dunava.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: