NIU “Makedonski informativni i izdavački centar” obeležava Dan narodnog ustanka

PANČEVO – Novinsko izdavačka ustanova ,makedonski informativni i izdavački centar“ obeležava praznik 11. oktobar – Dan narodnog ustanka, izložbom posvećenoj borbi protiv fašizma i pratećim programom.

“Ovom prilikom čestitamo svim našim sugrađanima makedonskog porekla praznik, želimo da ga provedete radosno i u miru, ispunjeni verom i ljubavlju ponosni na svoje poreklo. Koristimo priliku da podsetimo na sve heroje koji su živote pooložili na brani pravde i razuma protiv bolesti zvane fašizam, sećamo se svih koji su dali živote u borbi protiv fašizma. Stalno se moramo podsećati da fašizam nikada nije do kraja poražen i da borba protiv njega mora biti permanentna i svakodnevna”, navodi se u saopštenju NIU MIIC.

Podsećaju i da se u Republici Srbiji, od 1. do 31. 10. 2022. godine, održava Popis stanovništva.

“Tim povodom i naša Novinsko izdavačka ustanova ,Makedonski informativni i izdavački centar, sprovodi kampanju u okviru Nacionalnog saveta makedonaca, pod nazivom „Da znamo ko smo!“ koja ima za cilj da ponudi ključne informacije o predstojećem popisu i da motiviše pripadnike makedonske zajednice na jasno izjašnjavanje o svom makedonskom identitetu i jeziku, i da svojim jasnim izjašnjavanjem utiču na očuvanje baštine, kulture, govora, običaja, i da osiguraju budućim naraštajima veća prava s područja obrazovanja, kulture, službene upotrebe jezika i pisma i informisanja te omoguće nastavak društvenog, političkog i ekonomskog razvoja makedonske zajednice, imajući u vidu podršku nadležnih institucija Republike Srbije. Za sve informacije o aktivnostima vezanim za popis, za sve nejasnoće i pitanja stojimo na raspolaganju, mejl: info@nsmakedonaca.org.rs , telefon: 013 2580456”, zaključuje se u saopštenju NIU MIIC.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: