Neonatologija subotičke bolnice dobila donaciju Mozzart fondacije

donacija-subotica
SUBOTICA – Fondacija Mozzart donirala je medicinsku opremu Opštoj bolnici Subotica, namenjenu Odeljenju za  neonatologiju.

Kako je istakla  načelnica Odeljenja, dr Branka Milisavljević, rad će se zahvaljujući ovoj pomoći brže i efikasnije obavljati. Među opremom se nalaze termofori za bebe, kao i sterilizator.

“Sterilizator za flašice koristimo 24 sata tokom dana, pulsni oksimetri su nam isto jako važni da možemo da odredimo neke parametre za novorođenčad bez da moramo da im vadimo krv i tako budemo brži u donošenju odluke kako da pomognemo našim malim pacijentima. Dobili smo i lepe male termofore, koji su nam isto od izuzetnog značaja”.

Ovo akcija predstavlja   kontinuitet u pružanju podrške zdravstvenim ustanovama, a donirana oprema biće dobra podrška u radu lekara, rekao je direktor Opšte bolnice Subotica, dr Saša Dželebdžić.

“Donirana oprema biće dobra podrška u radu lekara i sestara na Odeljenje neonatologije i zahvaljujem se u njihovo ime, ali i u ime pacijenata koji su krajnji korisnici.”

Pomoć zdravstvenom sistemu je među prvim aktivnostima Fondacije Mozzart, a ova akcija samo je jedna u nizu, ističe Jelena Zrnzević. Ovo nije prva saradnja sa bolnicom, pa se tako i u budućnosti mogu očekivati nove. Sama donacija realizovana je u okviru velike akcije podrške zdravstvu koju Fondacija Mozzart sprovodi u saradnji sa Ministarstvom zdravlja.

“Saradnju sa subotičkom bolnicom smo imali tokom pandemije korona virusa i tada smo imali značajne donacije, a sada saradnju nastavljamo i nadamo se da će ova donacija biti od velike pomoći neonatologiji i porodilištu i da će biti iskorištena na pravi način.”

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: